Liderul PSD Timiș, despre scandalul de la alegerile din PNL Timișoara: „Caragiale ar fi cu siguranță invidios”

Conducerea PSD Timiș a comentat, astăzi, scandalul de la alegerile interne din PNL Timișoara, care au fost suspendate. „Caragiale ar fi cu siguranță invidios”, este de părere liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, în timp ce senatorul Sebastian Răducanu consideră că ceea ce s-a întâmplat în PNL este o dovadă de „grotesc și iresponsabilitate”.

Alin Nica, președintele interimar al PNL Timiș, a decis anularea alegerilor interne din PNL Timișoara de astăzi, după un scandal monstru. Asta deși simpatizanții lui Raul Ambruș, contracandidatul viceprimarului Cosmin Tabără la șefia PNL Timișoara, au decis continuarea votului, cu girul președintelui PNL, Ludovic Orban.

În aceste condiții, liderii PSD Timiș nu au ratat ocazia de a critica situația în care s-a aflat PNL Timișoara.

De mult nu am mai avut în politica românească scene tragi-comice ca astăzi, la tentativa de conferință municipală a PNL Timişoara. Firme de pază, cefe late, poliție, îmbrânceli, huiduieli, zeci de oameni ținuți afară în ploaie – aşa a arătat jalnicul spectacol servit de liberalii din Timiş. Caragiale ar fi cu siguranță invidios că epigonii Brătienilor au reuşit să depăşească în ridicol grotescul personajelor sale. Filmările de la fața locului te duc cu gândul la birtul din Dudeştii Noi sau la o încăierare între nuntaşi băuți la o sală de evenimente din Sânnicolaul Mare şi nicidecum la un eveniment public, desfăşurat în cel mai civilizat oraş al țării. Nu ne bucură circul de la PNL Timişoara, pentru că în politică este nevoie de interlocutori serioşi şi responsabili, chiar dacă sunt adversari ideologici. Este jenant pentru un lider de partid, ditamai preşedintele de consiliu județean, să fie huiduit la scenă deschisă de colegii de partid, să fie considerat hoț şi să i se ceară demisia! Vorbele grele aruncate în spațiul public de cele două tabere din PNL discreditează pe termen lung acest partid în Timişoara şi ne dezvăluie nişte lideri infantili, incapabili să fie credibili măcar în fața propriilor colegi, căci despre performanțe administrative nu cred că are rost să mai vorbim”, este de părere Alfred Simonis, liderul PSD Timiș.
De asemenea, Mihai Ritivoiu, președintele PSD Timișoara, a precizat că „mă gândeam să fac o postare ironică despre halul în care a organizat PNL Conferința Municipală a organizației Timişoara, anulată cu circ, scandal şi acuzații de fraudare a listelor. Voiam să mă ofer să le facă PSD un seminar de bune practici, că tot am avut alegeri la PSD Timişoara acum o lună. Dar m-a luat depresia. Oameni buni, personajele astea ne conduc! Conduc județul, oraşul! Au directori pe funcții, oameni în ministere! Vai de soarta noastră”.
Scandalul din PNL Timișoara a fost comentat și de senatorul PSD Sebastian Răducanul, care consideră că incidentele de astăzi arată „cât de educată” este filiala PNL Timiș.
Se spune că tu trebuie să fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Dacă liberalii, în calitate de inițiatori ai proiectului “România educată”, au un astfel de comportament în privința unor alegeri interne, atunci nu vreau să-mi imaginez cât de educată o să fie România după guvernarea liberală. Încercarea eșuată a PNL Timișoara de a-și alege conducerea municipală, astăzi, este o dovadă alarmantă de grotesc și iresponsabilitate. Oare asta și-au dorit timișorenii? Circ și pâine pe bani publici? Dacă ei nu se pot organiza pentru alegeri interne, cum ne putem aștepta să lucreze în echipă pentru județul Timiș și pentru Timișoara? Transformarea conferinței municipale a liberalilor într-un circ cu poliție, bodyguarzi, certuri și îmbrânceli dovedește cât de educată și onorabilă este filiala PNL Timiș. Cearta publică de astăzi discreditează un partid cu pretenții de modernitate și care aspiră spre o Românie altfel”, a afirmat Sebastian Răducanu.