Liceele tehnologice din Caransebeș încep noul an școlar cu problemele administrative din 2017!

Primăria Caransebeș nu a avut fonduri în 2018 pentru lucrări de reparații la liceele tehnologice din municipiu, astfel că acestea vor începe anul școlar în aceeași situație ca și anul trecut.

Deși s-au făcut solicitări către administrația publică locală, singurele luate în calcul au fost două grădinițe la care s-au efectuat lucrări ce nu a necesitat scoaterea unor sume importante din bugetul local.

Potrivit directorului Serviciului Public de Întreținere și Reparații (SPIR), Ion Gheorghe Ștefan, pentru efectuarea lucrărilor solicitate de către conducerile celor trei licee tehnologice ar fi fost nevoie de fonduri de la compartimentul de investiții, unde bugetul este redus.

leader board 728 x 90 px

„Singura solicitare care a ajuns la mine este de la dl. Bogdea, directorul Liceului Dacia, pentru renovarea unei clădiri cu schimbarea acoperișului, deci lucrări de investiții, nu de reparații minore. Devizul de lucrări ar depăși 200.000 de lei și nu avem din bugetul de investiții, în timp ce la cele două grădinițe reparațiile se ridică la maxim 12.000 de lei”, a menționat Ion Gheorghe Ștefan.

Directorul SPIR a mai adăugat că are o adresă mai veche de la Liceul Tehnologic Decebal pentru reabilitare termică, schimbare acoperiș și înlocuirea geamurilor sparte, o investiție pe care nu o poate suporta Serviciul Public în acest moment.

Celor două licee tehnologice li se alătură și Liceul Trandafir Cocârlă, care va începe anul școlar cu aceleași geamuri la clădire de pe vremea când imobilul avea destinația de închisoare, adică acum 50 de ani. Directorul liceului, Ana Petria Oprescu, a făcut o solicitare în urmă cu câteva luni de a fi schimbate toate geamurile de la clădirea compusă din parter și trei etaje, însă până azi a primit doar promisiuni.

„Am participat la o întâlnire a directorilor de școli cu primarul, zilele trecute. Ne-a vorbit despre Şcoala duală și despre problemele pe care le avem fiecare la instituția pe care o conducem. I-am adus aminte despre problema noastră. Noi am schimbat și reparat toate geamurile de la clădirea dinspre curtea liceului, dar la strada principală sunt multe, și de pe timpul pușcăriei. Am fost și la ședință de Consiliu Local, le-am explicat că este o investiție pe care nu o putem susține singuri, dar am rămas cu vorbe. Acum dl. Borcean ne-a spus ca să mai facem o cerere la primărie…. O să o facem din nou și așteptăm”, ne-a declarat directorul Liceului Trandafir Cocârlă, Ana Petria Oprescu.