Fără pază şi supraveghere video în şcolile cărăşene!

Mai bine de jumătate dintre unităţile de învăţământ preuniversitar din Caraş-Severin nu vor beneficia nici în noul an şcolar de pază sau măcar de sisteme de supraveghere video.

„A fost solicită unităților școlare să realizeze o apreciere a condițiilor de siguranță în curtea școli, dar și în proximitatea ei. Cele 429 (424 de stat și 5 particulare) unităţi de învăţământ preuniversitar au fost repartizate structurilor de poliţie, structurilor de jandarmi şi structurilor de poliţie locală, acestea desfăşurând activităţi specifice pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în şcoli şi zonele adiacente acestora“, scrie inspector şcolar general Lenuţa Ciurel, într-un raport prezentat în Colegiul Prefectural Caraş-Severin.

În ceea ce priveşte siguranţa şcolară a unităţilor de învăţământ preuniversitar în judeţul Caraş-Severin, din cele 429 unităţi de învăţământ, doar 27 unităţi de învăţământ preuniversitar sunt asigurate cu pază (19 în mediul urban şi 8 în mediul rural), din care 15 au pază proprie, 11 au pază prin societăţi specializate şi una are pază mixtă.

„Un număr de 149 unităţi de învăţământ sunt dotate cu sisteme de supraveghere video (62 în mediul urban, 87 în mediul rural), iar 32 unităţi de învăţământ (31 din mediul urban şi una în mediul rural) dispun atât de pază umană, cât şi de sisteme de supraveghere video“, informează prof. Lenuţa Ciurel.

Deşi ni se spune că dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar cu sisteme de supraveghere video a înregistrat „un uşor progres“ faţă de sfârşitul anului şcolar precedent, realitatea este că „un număr de 265 unităţi de învăţământ (clădiri) nu dispun de pază umană şi nici de sisteme tehnice de supraveghere video, din care 49 în mediul urban şi 216 în mediul rural“, recunoaşte conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin.

Sursă foto: cuvantul-ortodox.ro.