Liberalii din vestul țării sar în apărarea președintelui Crin Antonescu și a PNL

Președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, alături de ceilalți șefi liberali din județele Timiș, Arad și Hunedoara au făcut front comun să stopeze neînțelegerile care au apărut în partid. Aceștia cer colegilor lor încetarea imediată a oricărui atac nestatutar şi incorect la adresa preşedintelui Crin Antonescu şi a Partidului Naţional Liberal.

Declaraţiile publice extrem de grave la adresa preşedintelui PNL Crin Antonescu şi a orientării actuale a PNL, pe care le-a făcut primarul Sectorului 1 București, i-a mobilizat pe președinții liberali din zona de vest să sară în ajutorul liderului lor și al formațiunii politice din care fac parte cu toții.

Marcel Vela, președintele PNL Caraș-Severin, a ținut să facă o serie de precizări pe această temă. „Nu există niciun temei real ca cineva să-l poată acuza pe preşedintele Crin Antonescu, respectiv Partidul Naţional Liberal sub conducerea sa, de conduită nedemocratică, antieuropeană, antiamericană, de nerespectarea statului de drept, de abatere de la linia tradiţională de dreapta şi centru-dreapta a partidului, respectiv de orientare pro-orientală şi de deviaţionism spre stânga”, a declarat președintele liberal pentru Express de Banat. De altfel, punctul său de vedere este similar cu al celorlalți liberali din zona de Vest.

Consecvență pentru România
Acesta a subliniat faptul că în toate dezbaterile şi deliberările din forurile interne ale partidului, ca şi în manifestările din spaţiul public, preşedintele Crin Antonescu şi PNL au dat dovadă de consecvenţă în aderarea la valorile democraţiei de tip occidental şi implicarea activă în apărarea acestora în România, în preocuparea pentru consolidarea poziţiei României în Uniunea Europeană şi NATO şi manifestarea sa demnă alături de parteneri, respectiv în promovarea principiilor politice de dreapta şi centru-dreapta.

Toate deciziile pe care domnul Chiliman i le impută domnlui Crin Antonescu au fost luate sau cel puţin validate şi susţinute de către forurile statutare ale PNL, unele chiar la nivel de Congres. Noi, semnatarii acestui comunicat, alături de colegii noştri din aceste foruri, le-am asumat şi le asumăm în continuare. De altfel, rezultatele obţinute de PNL în alegerile locale şi în alegerile parlamentare, rezultate care au readus PNL în postura de partid de prim rang al României, arată incontestabil că toate aceste decizii au fost corecte şi benefice pentru partid. Mult hulita implicare a PNL în suspendarea preşedintelui Traian Băsescu din luna iulie a anului trecut a fost, nu un act împotriva ordinii şi statului de drept din România, cum o califică dl. Chiliman, ci tocmai un demers democratic, constituţional, pentru salvarea ordinii şi statului de drept, alterate de către preşedintele Traian Băsescu”, susține președintele PNL Caraș-Severin.

Condamnă gestul colegului de partid
Semnatarii comunicatului militează pentru dreptul oricărui membru PNL la propriile percepţii şi opinii cu privire la orice subiect. Acestea, însă, atunci când sunt de natură să aducă prejudicii partidului prin exprimarea în spaţiul public, trebuie susţinute exclusiv în forurile interne ale partidului. Domnul Chiliman ar fi avut şi are această posibilitate la nivel de sector din care face parte sau la nivel naţional în Liga Aleşilor Locali, în Delegaţia Permanentă sau la Congres. Opţiunea sa de exprimare publică în termenii în care a făcut-o este, în opinia noastră, profund incorectă faţă de PNL şi îl poziţionează alături de adversarii partidului”, subiliniază Marcel Vela.

Liberalii susțin în continuare că președintele partidului Crin Antonescu este un liberal autentic, care în cazul în care ar ajunge la conducerea țării, ar milita pentru o Românie integrată cu demnitate în Uniunea Europeană şi NATO. „Asta, probabil, explică lupta disperată a unora pentru discreditarea preşedintelui PNL şi Partidului Naţional Liberal însuşi”, a concluzionat Marcel Vela.

Comments

 1. Alina says:

  Cu 4 parlamentari care sa ii reprezinte, orasul Otelu Rosu se stinge incet, Dezvaluiri senzationale despre afacerile primarului Luca Malaiescu cu terenurile orasului. aproape 28 de hectare de teren vandute numai in sedinta de consiliu local din luna decembrie 2012. Prin oras se vorbeste chiar ca si-a achitat datoria catre un camatar….

  Dezvaluiri despre Luca Malaiescu, despre Ion Mocioalca si Valeria Schelean, aceia ce spunea in campania electorala ca are casa in Otelu Rosu.

  A mai vazut-o cineva de atunci ?

  Citeste: “Ce bine imi pare ca ati luat teapa…”
  http://www.politicienii.ro/2013/01/22/ce-bine-imi-pare-ca-ati-luat-teapa/