Liber la proiecte pe România-Serbia! Timiș și Caraș-Severin, printre județele eligibile

La Timișoara a fost lansat primul apel pentru propuneri de proiecte al Programului Interreg IPA România-Serbia 2021-2027. În paralel, deschiderea pentru finanțări a avut loc și la Vršac.

Programul transfrontalier are un buget de aproximativ 26 de milioane de euro, care va finanța proiecte privind protecția mediului și adaptarea la schimbările climatice, sănătate și educație, turism și cultură, respectiv managementul frontierei. Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 1 februarie 2023.

În aria eligibilă a programului sunt cuprinse trei judeţe din România (Timiș, Caraș-Severin și Mehedinţi), precum şi șase districte din Serbia (Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Braničevski, Borski și Podunavski).

„Potențialii beneficiari vor folosi în exclusivitate sistemul informatic JeMS pentru transmiterea documentelor și vor beneficia de opțiunile de costuri simplificate pentru decontarea cheltuielilor, respectiv de o simplificare a sistemului de implementare a proiectelor. Totodată, s-a lansat și Programul Interreg IPA România-Serbia (2021-2027), care continuă finanțarea cooperării transfrontaliere în zona de graniță româno-sârbă pentru perioada de programare 2021-2027, prin intermediul Instrumentului de Asistență pentru Preaderare (IPA III), cu sprijinul Uniunii Europene și al guvernelor celor două state”, aflăm de la Ministerul Dezvoltării.

Potențialii beneficiari, precum și toți cei interesați de cooperarea transfrontalieră româno-sârbă în cadrul Programului Interreg IPA România – Serbia pot consulta Ghidul aplicantului aferent primului apel pentru propuneri de proiecte și pot obține mai multe informații accesând pagina web oficială a programului.