Lațcău: „STPT are nevoie și el de un nou început”. Reacția, după ce sub 30% din cei care au gratuitate pe transportul în comun din Timișoara și-au activat cardurile în ianuarie

Doar aproximativ 20 de mii dintre cei 70 de mii de timișoreni care circulă gratuit cu mijloacele de transport în comun din oraș și-au activat abonamentele în luna ianuarie, potrivit datelor STPT. La începutul anului, Societatea Metropolitană Timișoara a condiționat virarea subvențiilor de la primărie către fosta RATT de numărul celor care cu adevărat folosesc abonamentele gratuite. 

Astfel, cei de la SMTT au impus regula potrivit căreia pensionarii, elevii și studenții beneficiari de gratuități să își valideze cardurile lunar, nu anual, la fel ca în ultimii zece ani. În aceste condiții, pensionarii au format cozi la ghișeele fostei RATT.

CITEȘTE ȘI: De ce sunt obligați pensionarii din Timișoara să stea la cozi, lună de lună, pentru validarea abonamentelor gratuite? Explicația primarului

leader board 728 x 90 px

Potrivit STPT, 21.056 de timișoreni și-au activat cardurile cu gratuitate în luna ianuarie. Dintre aceștia, 16.179 sunt pensionari.

„Cred că lucrurile astea nu au nevoie să fie comentate. Cu siguranță, STPT are nevoie și el de un nou început și vom discuta cu partenerii noștri din coaliție să putem să găsim un cadru și un mijloc prin care să dăm transportului în comun din Timișoara o șansă de a se reinventa și de a deveni nu doar sustenabil, ci și confortabil și predictibil pentru utilizatori.”

Toți cei care pot călători gratuit cu mijloacele de transport în comun își pot valida abonamentele la unul dintre cele 18 ghișee – 16 în Timișoara și câte unul în Ghiroda, respectiv Dumbrăvița. Potrivit Primăriei Timișoara, gratuitate pentru călătoriile cu mijloacele de transport în comun se acordă pentru aproximativ 70.000 de timișoreni, dintre care 55.000 sunt pensionari. Valoarea subvențiilor doar pentru pensionari se ridică la 61 de milioane de lei într-un an, afirma recent primarul Dominic Fritz.

CITEȘTE ȘI: Scandalul dintre STPT și SMTT, arbitrat de viceprimarul Lațcău. Fosta RATT, restantă la plata salariilor și datornică la furnizori