Viitorul prefect USR de Timiș ar putea fi desemnat săptămâna aceasta. PNL vrea își păstreze subprefectul pe poziție, UDMR merge pe mâna unui avocat

Filiala USR Timiș merge în Biroul Național al partidului cu trei propuneri pentru funcția de prefect de Timiș. Liberalii nu au discutat până acum înlocuirea lui Mircea Băcală din poziția de subprefect, iar cei de la UDMR l-au nominalizat pe avocatul Andrei Molnar pentru a doua funcție de subprefect. 

În cursa internă de la nivelul Timișului a USR, șase persoane și-au manifestat intenția de a candida pentru funcția de prefect. Dintre acestea, biroul județean a votat trei propuneri: Viviana Țecu (consilier județean, vicepreședinte USR Timiș), Dan Reșitnec (consilier local, președinte USR Timișoara) și Zoltan Nemeth (consilier județean, membru în BJ USR Timiș).

„Acestea sunt cele trei propuneri cu care mergem înspre Biroul Național USR, urmând ca acesta, sper, în această săptămână să facă nominalizările de prefecți în județe. USR are 14 prefecți și 28 de subprefecți.”, a declarat copreședintele USR PLUS Timiș, Cristian Moș.

În prezent, funcția de prefect este asigurată de Liliana Oneț, propusă de PNL. Oneț este în concediu medical, după ce a avut un accident pe pârtia de schi în 22 ianuarie. „În perioada următoare, sănătatea și recuperarea mea sunt pe primul loc.”, a spus Oneț în urmă cu două zile, când s-a externat din spital.

În privința celor doi subprefecți, unul revine PNL, cel de-al doilea va fi dat de UDMR. Liberalii îl au deja în funcție pe Mircea Băcală.

„Noi avem acum subprefect și nu s-a pus absolut deloc în discuție înlocuirea sau schimbarea lui. Dacă mă întrebați pe mine avem o colaborare foarte bună cu dumnealui, am înțeles că o mare parte din primari, dar bănuiesc că toți, au o colaborare foarte bună cu domnul subprefect și în aceste condiții nu s-a pus nicio secundă schimbarea lui din funcție.”, a declarat secretarul general al PNL Timiș, Dănuț Groza.

Cel de-al doilea subprefect va fi Molnar Andrei, de la UDMR. El a candidat și la locale, și la parlamentare, dar nu a reușit să obțină suficiente voturi ca să dețină o funcție aleasă. După parlamentare, Molnar Andrei a fost numit președintele UDMR Timiș pentru o perioadă de șase luni. Maghiarii au mai avut subprefect de Timiș între 2005 şi 2009 şi între 2009 şi 2012, precum și în 2014.