Cărășenii vor arunca gunoiul pe categorii!

Odată cu integrarea în Uniunea Europeană, colectarea deșeurilor și depozitarea lor s-au transformat într-o adevărată problemă pentru județul Caraș-Severin. Cu nenumărate deponeuri închise, aruncarea resturilor menajere a devenit costisitoare pentru majoritatea cetățenilor.

În momentul de față, colectarea selectivă a deșeurilor menajere în județ nu depășește 5 la sută. Deși în toate țările civilizate din Europa gunoiul se aruncă pe categorii, România încă nu a ajuns la acest nivel, situație prezentă și în Caraș-Severin.

Proiectul „Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor din Județul Caraș-Severin”, inițiat de ADI Intercom Deșeuri alături de Consiliul Județean,  promite să schimbe această situație. Aflat la stadiul de licitații înregistrate pe SEAP, proiectul promite că va aduce în județ colectarea selectivă.

CITEȘTE ȘI: VEZI SOLUȚIA GĂSITĂ DE AUTORITĂȚI PENTRU DEȘEURI!

În mediul urban, colectarea se va face selectiv, în europubele marcate corespunzător, pe fracții, după cum urmează: hârtie, carton, plastic, metal, sticlă și biodegradabil, iar în mediul rural apare și o fracție în plus reprezentată de deșeurile vegetale, provenite din gospodării, ce se vor colecta separat în vederea transformării în compost”, precizează directorul ADI Intercom, Daniel Ioan Borduz.

CITEȘTE ȘI: S-A SCHIMBAT CONDUCEREA LA ADI INTERCOM DEȘEURI! ÎNCEP INVESTIȚIILE

Prin acest proiect se va rezolva atât problema salubrizării județului, cât și cele ce dăunează mediului sau sănătăţii, toate apărute în urma dezorganizării existente la ora actuală în colectarea deșeurilor.

Foto: bestfm.ro

banner 1000 x 100 hd