S-a găsit soluţia pentru sărăcia de pe Oituzului

Autorităţile locale s-au săturat să arunce bani în van pentru o clădire care nici măcar nu figurează ca fiind a primăriei. Astfel că soarta cetăţenilor cu probleme sociale care locuiesc în clădirea dărăpănată de pe Oituzului din municipiu este decisă.

După ce s-a făcut o expertiză economică şi tehnică în care s-a constatat că imobilul de pe strada Oituzului reprezintă un pericol public, reprezentanţii Primăriei Reşiţa au aşternut pe hârtie câteva variante privind soarta acestuia. Prima a fost ca cei de la administraţie să plătească în continuare pentru acea clădire o chirie de aproximativ 1000 de euro pe lună, lucru care îi cam irită pe consilierii locali ai urbei, iar cea de-a doua variantă ar fi să demoleze ruina de pe strada reşiţeană. O altă variantă propusă de oficiali a fost ca imobilul să fie donat proprietarului. Cel din urmă a refuzat însă, spunând că nu îi găseşte utilitate. Prin urmare, Consiliul Local a decis demolarea clădirii problemă.

CITESTE SI: FOTO: Autorităţile se gândesc „să demoleze” sărăcia de pe Oituzului!

,,Le vom transmite notificări celor 30 de persoane care locuiesc acolo. După ce vom lua măsurile de protecţie cu privire la demolare, vom dărâma clădirea. Acest lucru se va întâmpla în maximum două luni. Locatarilor care nu locuiesc cu forme legale le vom cumpăra bilet de tren şi îi vom trimite acasă. Ceilalţi, dacă au un punctaj bun, o să îşi întocmească adeverinţe pentru locuinţe sociale”, a declarat edilul-şef al Reşiţei Mihai Stepanescu pentru www.expressdebanat.ro