S-a schimbat conducerea la ADI Intercom Deșeuri! Încep investițiile

După ce prețul gunoiului s-a dublat pentru reșițeni, dar și pentru cei mai mulți dintre cărășeni, din cauza distanței mari la care sunt transportate deșeurile, la vârf au apărut unele modificări.

Din surse neconfirmate oficial, conducerea uneia dintre cele mai importante asociații din județ s-a schimbat. Se pare că Tiberiu Pădurean a fost ,,debarcat” din calitatea pe care a deținut-o, iar locul său a fost luat de Dani Borduz, fiul primarului din comuna Fârliug.

Odată cu plecarea lui Pădurean, în Dealul Lupacului s-a dat startul unor schimbări, iar cărășenii urmează să analizeze dacă acestea le sunt sau nu benefice. Vechea instalație de împachetat pentru care se plăteau zeci de mii de euro chirie pe lună s-a evaporat. În locul său, ajunge o stație de sortare a deșeurilor, care valorează în jur de 100.000 de euro, investiție privată.

De altfel, pe data de 9 septembrie, reprezentanții firmei olandeze care dețin performanta instalație vor veni la Reșița, urmând ca până la finele lunii stația de sortare să devină funcțională. În acest fel, va exista o soluție provizorie până la momentul în care va fi implementat proiectul referitor la groapa ecologică de la Lupac, așa cum cere legislația Uniunii Europene.

Pe lângă această achiziție, în urmă cu două luni, în Dealul Lupacului s-a turnat beton și s-a îngrădit suprafața de depozitare a gunoiului.

6a2e3d8c0dbd9fccbd3df515219c734e 7ff5f975e9fa1aa7e569f53dd0fe40c8
Vechea instalație de împachetare a deșeurilor a fost demontată din Dealul Lupacului. Aceasta nu a fost niciodată funcțională.

Rămâne de văzut care vor fi relațiile dintre noua conducere a ADI Intercom Deșeuri Caraș-Severin și cea a Ecosal, acolo unde pe postul de director se află Aurel Marinescu, cel care până recent a condus CET 2010. Poate cei doi își vor da mâna și vor găsi o soluție prin care familiile din oraș nu vor mai fi obligate să plătească zeci de lei pe lună pentru … gunoiul pe care îl produc.

Fotografiile au ajuns pe mailul redacției contact@expressdebanat.ro .