De Moș Nicolae, au rămas fără papuci!

Locatarii dintr-un bloc din cartierul Moroasa I au rămas fără încălțări, în prag de tradiționala sărbătoare. Oamenii și-au lăsat pantofii la ușă, fără să ia în calcul faptul că intrarea în scară nu este apărată așa cum trebuie de potențialii „intruși”.

Moș Nicolae sau Moș Neculai este un personaj legendar și mitic, ce aduce daruri copiilor în ajunul sărbătorii de Sf. Nicolae, în seara zilei de 5 decembrie. Copiii și chiar adulții își lustruiesc încălțările, pentru ca Moșul să le poată pune darurile mult așteptate.

În speranța că și papucii lor vor fi umpluți de cadouri, locatarii unui bloc din cartierul reșițean Moroasa I au rămas în miez de noapte fără încălțările așezate frumos la ușă. Nu Moșul este cel care i-a luat, ci un hoț, care nu s-a săturat cu o pereche, ci a sustras mai multe, în speranța că Nicolae cel Sfânt îi va aduce câte un dar pentru fiecare pereche „ciordită”.

Nici micii paznici ce lătrau pe la uși nu l-au putut opri pe hoțul cu pricina, acesta luând-o la sănătoasa în momentul în care se afla la ultimul etaj al blocului, fiind dat de gol de câinele Riki, al vecinilor.