La robinetele din Slatina Timiș curge apă curată ca lacrima! O spune primarul Roma, cu probele DSP în mână

Rețelele de apă și canal din satele noastre nu mai sunt de mult un moft pe care nu și-l putea permite orice comunitate. Astăzi, ca primar, este suficient să îți propui acest lucru, pentru că la îndemână sunt atâtea programe cu finanțare europeană sau guvernamentală. În momentul de față, problema nu este legată de existența acestor rețele, deși, de cele mai multe ori, lucrările trenează ani și ani, ci de calitatea apei care curge la robinet. Acum vorbim de apă pentru consumul în gospodărie, și nu de apa potabilă.

O anchetă de presă a jurnaliștilor de la Recorder relevă o situație îngrijorătoare. La nivelul țării, 150 de rețele de apă din mediul rural nu sunt autorizate să funcționeze. Numărul poate părea mare, însă cu siguranță că acesta se raportează doar la volumul investigației de presă. Între cele 150 de localități menționate de jurnaliști s-ar afla și patru din Caraș-Severin: Slatina-Timiș, Văliug, Gârnic și Răcășdia.

Primarul comunei Slatina-Timiș, Gheorghe Roma, a ținut să ne precizeze că: „Este posibil ca autorizațiile (pentru că sunt două rețele, n.r.) să fi expirat, dar vă asigur că ele au existat, și când spun acest lucru mă gândesc la faptul că nu se putea primi ultima tranșă de plată, dacă nu ar fi existat autorizație”.

Afirmațiile edilului vin în condițiile în care, în anul 2017, s-a înființat Serviciul apă-canal, cu personalitate juridică, din subordinea Consiliului Local Slatina-Timiș, iar toată documentația aferentă a fost predată de către Primărie noului Serviciu. Și ca să ne dovedească faptul că apa care curge la robinetele abonaților din Slatina-Timiș și Sadova Veche este bună de băut, ne-a prezentat contractul de prestări servicii încheiat în luna februarie a acestui an între DSP și Serviciul apă-canal Slatina-Timiș, pentru monitorizarea de control (operațională) și monitorizarea de audit, precum și mai multe buletine, de dată recentă, cu rezultatele examenelor chimice și microbiologice, care ne arată că apa se încadrează în parametrii impuși de standardele în vigoare.

În plus, primarul Gheorghe Roma ne-a prezentat și autorizația eliberată, în această primăvară, de Apele Române Banat, valabilă patru ani.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/