Demolarea de garaje a dus la procese intentate și pierdute de proprietari! „Nu au vrut să rezoneze cu politica de modernizare a orașului”

„Garajiada” i-a lăsat pe toți mulțumiți, inclusiv pe foștii proprietari de garaje! Nicolae Robu a primit câștig de cauză într-un proces intentat pentru demolarea construcțiilor de pe domeniul public și a explicat de ce nimeni nu poate câștiga un proces contra Primăriei pentru că a înlăturat garaje.

Nicolae Robu a anunțat câștigarea unui proces intentat de proprietarii unor garaje. Primarul a profitat de ocazie pentru a oferi explicații în legătură cu situația garajelor. Pe lângă cele care figurau legal, administrația a dărâmat sute de construcții care nu erau înregistrate sub nicio formă. Tot Robu a spus că persoanele care au semnat un contract de construcție a garajului au acceptat să elibereze domeniul public în cazul în care orașul decide să demareze alte lucrări. „Am câștigat în instanță procesul cu niște proprietari de garaje, care nu au vrut să înțeleagă că orașul trebuie să se modernizeze. În zona Pepinierei am amenajat o parcare superbă cu peste 200 de locuri, cea mai mare pe care am amenajat-o. Am demolat o mulțime de garaje ca să demolăm locul, am fost pregătiți să mai facem încă o parcare numai că o parte dintre proprietari nu au vrut să rezoneze cu politica de modernizare a orașului. Le-am spus că nu au nicio șansă să câștige vreun proces cu noi pentru că garajele lor sunt pe domeniul public. Li s-a dat aprobare, la un moment dat, să construiască garaje pe teren dar să-l elibereze atunci când este nevoie de el în alte scopuri. Sunt multe contracte expirate, noi le-am prelungit pe un an în ideea că nu putem să ajungem cu modernizarea acolo unde erau ele. Noi am demolat mii de garaje, nu atâtea câte apar oficial, pentru că foarte multe erau ilegale. Nu erau înregistrate niciunde și nu pot fi raportate. Am demolat baterii și de 200 de garaje din tablă. Nu figurau niciunde ca bunuri. Pur și simplu, într-o anumită epocă, anumiți cetățeni le-au construit. Nu s-a urmărit intrarea în legalitate și la un anumit moment am intrat în forță și le-am desființat.”, a declarat primarul Timișoarei.

Reacția timișorenilor care au rămas fără garaje este pozitivă, consideră primarul. Amenajările realizate de administrație după demolări i-au mulțumit pe rezidenți, chiar și pe foștii proprietari de garaje. „Majoritatea covârșitoare a proprietarilor de garaje au înțeles. Foarte puțini sunt cei care au rămas cu supărare. După ce am făcut amenajări frumoase, toți sunt mulțumiți pentru că trăiesc într-un mediu mai civilizat, mai funcțional. Nu mai umblă prin noroaie, au aerul curat pentru că nu se mai produce praf, acum spațiul verde este spațiu verde și locurile de parcare sunt locuri de parcare!”, a încheiat Nicolae Robu.

leader board 728 x 90 px