Bani europeni! Investiție de un milion de euro în drumuri pe raza comunei Tomești

Administrația locală din comuna timișeană Tomești a dat startul lucrărilor de modernizare a mai multor drumuri. Proiectul este unul integrat, finanțat din fonduri europene, atrase prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale și are o valoare de un milion de euro, din care se vor asfalta peste 5 kilometri de drum.

„Am început lucrările la un fost drum județean, care în prezent este comunal, ce făcea legătura între Românești, Curtea și Margina. Între Margina și Curtea este asfaltat. Acum se muncește pe porțiunea Curtea Românești, pe o distanță de puțin peste un kilometru, mult mai scurtă decât cea de pe actualul drum județean.”, a declarat Costel Medelean, primarul comunei Tomești. O altă investiție, care face parte tot din acest proiect, va fi derulată între satele Luncanii de Jos şi Luncanii de Sus, până la limita cu comuna vecină Fârdea.

„Drumul se va realiza până la Zolt, deoarece și colegul Samuel Lupulescu, primarul comunei Fârdea are un proiect intrat în finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, pentru moderni­zarea drumului de la Zolt, până la limita de județ cu noi, în lungime de 5 kilometri. Noi vom asfalta alți 3,7 kilometri.”, a mai spus edilul șef al Tomeștiului. Cofinanțarea administrației locale la proiect este de 200.000 de euro.

leader board 728 x 90 px

Șosea spectaculoasă

Anul trecut, administrația comunei a mai realizat o șosea, considerată de mulți ca fiind cea mai spectaculoasă din vestul țării. Aceasta, în lungime de 5,5 kilometri, pornește din satul Luncanii de Jos înspre locul cunoscut de localnici „La Oboare”, până la o altitudine de 700 de metri. Realizat cu o singură bandă, drumul este marcat și semnalizat, are peste 10 curbe deosebit de periculoase, ce șerpuiesc prin munte, iar multe dintre pante au înclinații ce ajung și la 25 de grade. Este un drum foarte vizitat de turiști, care a costat tot un milion de euro și care a fost construit tot din banii europeni. Reprezentanții ad­mi­nis­tra­ției locale vor să con­tinue acest proiect până la limita cu județul Caraș Se­ve­rin, deoarece de-acolo se poate coborî în comuna Voislova, la drumul național, prin satele Ruschița și Rusca Montană.