La Marga s-a intrat în aura tainică a Crăciunului

Colindul sfânt adus din Maramureș a răsunat pe Valea Bistrei acum, în preajma sărbătorilor de Crăciun.

Un grupaj de colinde a fost interpretat de Corul Episcopiei Caransebeș în Căminul Cultural din Marga, după care publicul numeros a aplaudat muzica melodioasă din satele năsăudene interpretată de părintele Cristian Pomohaci.

Am colindat în seara aceasta pentru a vă spune din nou că Domnul pe care-l slujesc eu este viu și mare și cei pe care-i are la altar îi slujesc Lui și El îi sfințește. M-aș bucura dacă în seara asta colindul meu a ajuns la sufletele voastre. M-am simțit onorat să vin la Marga, mai ales că este o comună așa de gospodară. Sunt copleșit de prezența acestor slujitori ai Episcopiei care au avut un program foarte frumos… Le mulțumesc”, a menționat părintele Pomohaci, pentru care au venit peste 500 de săteni din Marga și nu numai.

Au fost prezenți primarii de pe Valea Bistrei la invitația edilului Nicolae Beg și s-au bucurat împreună de „șozăniile” părintelui care l-a întâmpinat pe parlamentarul Ion Mocioalcă cu „Somn ușor”, formulă de salut în Parlament. Acesta, la rândul lui, a menționat că dorește ca după retragerea din activitate să se stabilească la Marga, o comună harnică, cu oameni muncitori, care l-a adoptat datorită soției și din partea căreia a primit titlul de cetățean de onoare.

Pomohaci a interpretat colindele sfinte „Din cer senin”, „Nouă zi ne-a răsărit” și multe altele cu texte înălţătoare, multe de origine folclorică, fermecătoare prin prospeţimea cu care înfăţişează un eveniment atât de copleşitor precum cel al venirii în lume a Fiului lui Dumnezeu.

Intrăm în aura tainică a sărbătoririi Naşterii lui Iisus Hristos ca o ceată care, în drumul spre Betleem, se va însoţi, cu smerenie, cu cetele îngerilor ce cântă Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu şi pe pământ pace, între oameni bunăvoire”, a mai spus Cristian Pomohaci.

După concertul de colinde oferit de Primăria din Marga cu sprijinul unei familii din localitate, sătenii din Marga au luat parte, a doua zi, la slujba de sfințire a iconostasului și a picturii bisericii din Vama Marga. Pentru aceste lucrări a fost nevoie de 60.000 de lei de la bugetul local.

Citește și

Tinerii din Valea Bistrei sărbătoresc diferit Ajunul Crăciunului!