La Gărâna se dă startul distracției! După două decenii, jazzul încă se ascultă live, sub cerul liber!

po 1000x100px (3)

În această săptămână, pasionații de jazz se vor bucura de unul dintre cele mai iubite festivaluri din lume. Gărâna se pregătește să găzduiască, pentru a XXI-a oară, un regal de muzică live, în aer liber, la răcoarea din Poiana Lupului.

Gărâna, locul unde muzica de calitate, cântată live de artiști internaționali, va fi din nou în centrul atenției. Jazzul este cel care deschide seria evenimentelor găzduite de Poiana Lupului, unele care vor crea, la fel ca în fiecare an, amintiri de neuitat pentru participanți.

După incendiul devastator care a pus la pământ celebra scenă din Gărâna în luna octombrie a anului trecut (https://expressdebanat.ro/incendiu-violent-in-poiana-lupului-la-scena-a-ars-ca-o-torta-fotovideo/), afacerea a renăscut din cenușă tocmai pentru a putea păstra o tradiție care pentru mulți este cea mai importantă sursă de distracție. Așa se face că, începând de joi, 6 iulie, până duminică, 9 iulie, jazzul live va face legea în Munții Semenic.

PROGRAMUL FESTIVALULUI DE JAZZ

JOI, 6 iulie
● Tonbruket (Suedia)
● David Torn • Sun of Goldfinger ()
● Wolfgang Muthspiel Quintet (Austria)
● Sebastian Spanache Trio (România)

VINERI, 7 iulie
-Biserica Catolică din satul Văliug, ora 11.00
● Raul Kusak (România)
-Main Stage – Poiana Lupului
● Melt Trio (Germania)
● Hà Nôi (Vietnam, Franța)
● Vasil Hadžimanov Band (Serbia)
● Thy Veils (România)

SÂMBĂTĂ, 8 iulie
-Biserica Catolică din satul Văliug, ora 11.00
● Mircea Tiberian & Marta Hristea • Magellan – A sonic journey (Romania)
-Main Stage – Poiana Lupului
● Bill Frisell Trio w/Tony Scherr & Kenny Wollesen (SUA)
● Omar Sosa Quarteto Afrocubano (Cuba)
● Håkon Kornstad Quartet (Norvegia)
● Marius Preda Quartet • Mission Cimbalom (Romania, Italia, Olanda)

1000x100 casa brutarului

DUMINICĂ, 9 iulie
-Biserica Catolică din satul Văliug, ora 11:00
● Arcuș Trio (Romania)
-Main Stage – Poiana Lupului
● ENRICO RAVA – TOMASZ STANKO QUINTET (Italia, Polania)
● JOHN SCOFIELD ÜBERJAM BAND (SUA)
● Bobo Stenson Trio (Suedia)

Costul biletului de acces pentru oricare dintre cele patru zile este de 85 de lei, iar abonamentul pentru întregul festival costă 300 de lei. Biletele și abonamentul pot fi achiziționate din mai multe locații: www.biletmaster.rowww.bilete.rowww.myticket.ro, Magazinele Inmedio, Magazinele Germanos, Magazinele Diverta, Oficiile Poștei Române.

De asemenea, mai multe detalii pot fi obținute pe pagina oficială a festivalului http://www.garana-jazz.ro/bilete/.

„Pentru a marca ediția aniversară și viitorul unui festival care a crescut odată cu istoria jazz-ului românesc, Fundația Culturală Jazz Banat va lansa în 2017, la București, Timișoara și Cluj, un album cu 214 priviri aruncate asupra celei de-a 20-a ediții, surprinse de fotografii Horațiu Șovăială și Mihai Șovăială, aflați pentru prima dată în poiană. Cei care au fost la festival sau cei care și-au dorit să ajungă în munții cu jazz vor putea trăi sau retrăi detaliile și emoțiile zilelor blânde și nopților răcoroase din Poiana Lupului”, anunță organizatorii.

Evenimentul este organizat de Fundația Culturală Jazz Banat, fiind susținut de Ministerul Culturii și Identității Naționale. Parteneri sunt Institutul Polonez, Centrul Cultural German Timișoara, Consiliul Județean Caraș-Severin, Primăria Reșița, Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș, Institutul Cultural Român.