La Constantin Daicoviciu majoritatea decide

Un proiect de hotărâre privind premierea unei eleve olimpice a stârnit agitație la recenta Ședință de Consiliu Local a comunei Constantin Daicoviciu.

Doi consilieri locali au tot încercat de mai multe luni să inițieze un proiect de premiere a unei eleve care a obținut mențiune la Olimpiada Națională, însă proiectul nici nu a fost introdus pe ordinea de zi.

Primarul comunei Daniel Boambeș le-a specificat consilierilor Dorel Vlad și Lucian Călțun că, dacă proiectul nu are avizul comisiei nu poate fi discutat în ședință. Cei doi consilieri au menționat că în afară de proiectul de buget niciun proiect nu are avizul comisiilor pentru că aceste comisii nu se întrunesc.

Nu am semnat nici măcar la buget în comisie și haideți să vedem și la celelalte puncte de pe ordinea de zi dacă au avizul comisiei de specialitate, de ce numai punctul 25…, nu s-au discutat nici alte puncte”, spune consilierul Lucian Călțun.

Pentru eleva respectivă olimpică conducerea școlii a propus de anul trecut ca ea să fie premiată pentru că era în clasa a VIII a și încheia ciclul gimnazial la Constantin Daicoviciu, spun consilierii.

La propunerea primarului Daniel Boambeș, președintele de ședință a suspendat ședința de Consiliu Local, însă, imediat s-a răzgândit spunând ca cei care vor să dezbată bugetul să rămână în sală. Cu toate astea consilierii aflați în opoziție și în minoritate și care au încercat să pună live pe facebook ședința filmată i-au amenințat pe cei care fac parte din executivul Primăriei că vede și Prefectura cum se organizează ședințele de Consiliu Local la Constantin Daicoviciu. Lucian Călțun l-a întrebat pe primarul Daniel Boambeș ce se întâmpla dacă punea pe ordinea de zi acest proiect și nu ar fi trecut la vot, de ce atâta înverșunare doar pentru că este inițiat de către opoziție.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Deși rezultatele demonstrează munca profesorilor, aceștia vor să plece pentru că nici măcar naveta nu li se decontează, a afirmat Elena Barbu directorul școlii gimnaziale și consilier local.

Pentru că ședința s-a suspendat, a doua zi s-au întrunit consilierii într-o ședință De Îndată unde a fost aprobat bugetul comunei Constantin Daicoviciu, iar luni 24 februarie se întrunesc pentru a discuta și celelalte puncte rămase pe ordinea de zi.

CITEȘTE ȘI:

Da, și noi putem! Mențiune națională pentru o elevă de la școala din Constantin Daicoviciu

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/