Nimic bun în patru ani! Herculane n-are nicio șansă cu primarul Miclău!

Oamenii de afaceri din stațiunea de pe Valea Cernei acuză că sub actuala conducere a Primăriei nu s-a întâmplat mai nimic bun în cei patru ani de mandat și-i fac bagajele liberalului Cristian Miclău.

În Băile Herculane, investițiile private au ajuns să însemne multe zeci de milioane de euro, dar administrația locală nu numai că nu ține ritmul cu acestea, dar se încăpățânează să  păstreze kitch-urile în stațiune, iar acolo unde chiar se face ceva nu se mai respectă nimic, nicio regulă de urbanism, nicio regulă a bunului simț sau a bunului gust. Primarul liberal Cristian Miclău e arătat cu degetul de toată lumea, de localnici, de turiști, de reprezentanții mediului de afaceri. Gheorghe Orza este unul dintre cei care nu se mai ferește și o spune public. În plus, s-a hotărât să de implice direct pentru ca Băile Herculane să primească o șansă reală. „Vin din mediul de afaceri, de unde am constatat că singurul om politic care s-a aplecat și asupra problemelor din Băile Herculane este doamna Luminița Jivan, fapt care m-a determinat să mă alătur dânsei și echipei PSD. Sunt foarte multe lucruri de făcut, într-o singură propoziție, trebuie schimbată fața orașului, să-l readucem la gloria și faima de odinioară. Sunt multiple problemele cu care se confruntă orașul, eu le cunosc foarte bine atât ca om de afaceri, dar și  ca urmare a faptului că în ultimii patru ani am fost consilier local”, a declarat Orza pentru expressdebanat.ro.

Dialogul, comunicarea dintre cetățeni și administrația publică locală n-au existat în mandatul primarului Miclău, spune Orza. Nici măcar consilierii locali n-au aflat prea multe dintre lucrurile făcute de edilul-șef. „În Primărie ar fi trebuit să existe transparență totală, numai că în momentul de față nu există mai deloc. Primarul Miclău n-a făcut nimic bun în patru ani. În mandatul ăsta singurul lucru bun făcut este că noi, consilierii, ne-am împotrivit executivului de a lua credite. Suntem singutrul Consiliu Local care nu am aprobat împrumuturi și asta pentru că sunt și alte surse de finanțare, drept dovadă, avem câteva proiecte cu finanțare europeană”, a mai spus Gheroghe Orza.

Omul de afaceri spune că primarul PNL Cristian Miclău ar fi trebuit să plece ca principal favorit în lupta pentru Primăria Băile Herculane datorită faptului că a avut la dispoziție patru ani pentru a convinge electoratul. Miclău mai mult ar fi pierdut însă în acești patru ani, astfel că Gheorghe Orza se vede acum în pole position.