PSD, dependent de Hurduzeu! „Să nu mai mimeze că se înțeleg!”

Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Excluderile a cinci consilieri județeni și a câtorva primari, pierderea majorității în Consiliul Județean, neînțelegerile din mai multe organizații locale legate de candidații pentru alegerile din 2020 și izolarea lui Silviu Hurduzeu sunt motive serioase pentru tot mai mulți social-democrați să conteste deciziile actualei conduceri PSD Caraș-Severin. 

Luminița Jivan are mână liberă de la conducerea centrală a partidului, iar în județ a primit un vot de încredere unanim după ce a stârnit câteva valuri prin deciziile ferme luate împotriva celor dare s-au abătut de la linia partidului. Excluderea celor cinci aleși județeni din PSD i-a costat însă scump pe primarii social-democrații, aceștia primind sume exagerat de mici în comparație cu edilii PNL. Iar tensiunile nu au întârziat să apară. Primarul comunei Bozovici, spre exemplu, care la un moment dat i-a fost foarte apropiat Luminiței Jivan, este unul dintre cei care îi cer public șefei PSD Caraș-Severin să-l reevaluaeze de urgență pe Silviu Hurduzeu. Altfel, e foarte posibil ca Adrian Stoicu să părăsească partidul!

„Eu sunt puțin supărat pe conducerea actuală, ăsta nu e un secret, dar deocamdată sunt tot în PSD. Trebuie să construim ceva pe lângă Silviu Hurduzeu. Eu pe Silviu l-am susținut și îl susțin pentru că apreciez anumite moduri de a aborda lucrurile la el. Tot timpul a fost transparent, chiar dacă noi ne-am cam supărat la un moment dat pe el, mi-a plăcut că nu a ținut cont de criteriile politice și a făcut în așa fel încât toate comunitățile să beneficieze de drumuri, de investiții în funcție de necesități. Silviu trebuie și la nivel de partid să fie în prim-plan. Luminița Jivan să nu mai mimeze că se înțelege cu Silviu Hurduzeu, că nu e așa. Silviu trebuie să fie unul dintre liderii acestui partid, fără el va fi complicat!”, a declarat Stoicu pentru expressdebanat.ro.

Primarul Bozoviciului se gândește în special la alegerile locale și parlamentare de anul acesta, când PSD va fi obligat să se așeze la masa negocierilor. În opinia sa, tratativele ar avea alte rezultate dacă PSD ar fi reprezentat de Silviu Hurduzeu, nu de Luminița Jivan. „Trebuie făcute niște alianțe, altfel ne va fi foarte greu. Eu nu cred că Luminița poate merge să facă alianțe cu Pro România, mai degrabă face cu PNL din câte am văzut decât cu Pro România sau PMP. Păi noi cu PNL ne batem, nu cu Pro România, nu cu PMP! Cu Silviu ar fi altceva, el ar fi agreat la astfel de negocieri!”, a mai spus Adrian Stoicu.

Președintele PSD Caraș-Severin a spus deja în mai multe rânduri că Silviu Hurduzeu va fi candidatul PSD pentru Consiliul Județean. Mai mult, a dat de înțeles că nimeni nu-l marginalizează, ci că singur a ales să fie mai puțin vizibil ca lider PSD. 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/