Da, și noi putem! Mențiune națională pentru o elevă de la școala din Constantin Daicoviciu

Premieră pentru o școală din Caraș-Severin, care a reușit performanța să obțină rezultate deosebite la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română.

Acțiunea s-a desfășurat la Iași, în perioada 22-26 aprilie și au participat peste 350 de elevi. Școala Gimnazială „Constantin Daicoviciu” a fost reprezentată de eleva Ariana Adelina Murgoi din clasa a VIII-a, profesor coordonator Simona Chereș.

„Eleva noastră a participat la secțiunea B, Literatura ca abilitate de viață, unde a obținut mențiune, cu un punctaj de 94,06 puncte. Oportunitatea de a participa la această olimpiadă am privit-o cu mult entuziasm, a descries orizonturi noi copiilor și le-a oferit moment de neuitat orașul Iași, fiind un centru cultural, dar și plin de istorie”, ne-a declarat directorul Școlii cu Clasele I – VIII din Constantin Daicoviciu, Loredana Conciatu.

„A fost o experiență extraordinară, prima de acest fel, atât pentru elevi, cât și pentru mine cu emoții unice și care ne-a oferit posibilitatea de a interacționa cu oameni deschiși, calzi, dar mai ales dulci la vorbă”, a precizat profesoara Simona Chereș.

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română este o provocare inedită, bazată pe competiție, creativitate și, nu în ultimul rând, pe prietenie.