Vot la comandă politică, în defavoarea elevilor!

Un proiect de hotărâre a făcut vâlvă în rândul consilierilor social-democrați din Caransebeș. „Extraordinar! Este de necrezut! cum puteți să vă răzbunați politic în detrimentul elevilor?!”, a strigat consilierul Florin Bogdea, directorul școlii implicate. Deși primarul liberal Felix Borcean a susținut aprobarea proiectului, colegii de partid s-au opus dezvoltării unei investiții de 20.000 de euro venită din partea Asociației „Viitor cu România” din Elveția.

Cel care a sărit în apărarea celor spuse de Bogdea a fost colegul de partid, Valentin Dascălu, cel care a lucrat cu asociația din Elveția în ultimii 20 de ani. „Este de necrezut cum puteți să fiți împotrivă? Oamenii sunt cetățeni de onoare ai Caransebeșului, le-ați acordat distincțiile aici în Consiliu, ce o să le spuneți? «Nu se aprobă, nu vă vrem banii»?”, a spus Valentin Dascălu.

Proiectul pentru care a fost nevoie de girul Consiliului Local face referire la amenajarea unei parcări pentru utilajele liceului pe care elevii fac practică în curtea Liceului Tehnologic Dacia (forestier). Investiția ar fi fost suportată de către Asociația „Viitor cu România” din Elveția, partener în mai multe proiecte de dezvoltare la nivelul liceului, dar și a comunității locale din Caransebeș.

„Este o vorbă: se spune că răzbunarea este arma prostului, nu vreau să-i acuz pe consilierii liberali că ar fi în postura prostului, dar eu cred că nu au studiat foarte bine problema și a fost un vot pur comandat, nu cred că profesorii din Consiliul Local sau consilierii cu vechi ștate de plată, dacă li s-ar fi explicat despre acest proiect, ar fi fost împotrivă. Eu îl voi repune pe ordinea de zi”, a menționat primarul Felix Borcean.