Episcopul Caransebeșului invită credincioșii să ia Lumina Sfântă de la Ierusalim

În această săptămână de rugăciune și meditație mai intensă, credincioșii care au mers la Catedrala Episcopală din Caransebeș s-au rugat alături de Preasfințitul Părinte Episcop Lucian. Și în acest an se va primi Sfânta Lumină de la Ierusalim.

Ierarhul a săvârșit Denia din Sfânta și Marea Luni, Liturghia Darurilor înainte sfințite, precum și Denia din Sfânta și Marea Marți. Apoi Părintele Episcop Lucian a fost prezent la Catedrala Patriarhală din București unde a fost oficiată Liturghia din Joia Mare și Sfințirea Marelui Mir. Vineri a oficiat începând cu ora 16 Vecernia (Punerea în mormânt a Domnului) și în continuare Denia Prohodului Domnului.

Sâmbătă, ierarhul se va ruga alături de credincioșii care aleg să meargă la Catedrala Episcopală la slujba de Înviere de a ora 23.45.

Menționăm că, prin grija Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în seara zilei de sâmbătă, 27 aprilie, o delegaţie a Patriarhiei Române, condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va aduce Sfânta Lumină de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, cu un avion special.

Episcopia Caransebeșului a fost invitată să trimită o delegație la Aeroportul internațional „Traian Vuia” din Timișoara în seara zilei de 27 aprilie, în jurul orei 21, pentru a primi Sfânta Lumină de la Ierusalim și a o aduce în Catedrala Episcopală cu hramul Învierea Domnului. Au fost pregătite pentru caransebeșenii care vor participa duminică dimineață la Sfânta Liturghie peste 2.000 de pahare cu Sfintele Paște.