La CJT se poate, la CL Timișoara nu. Raul Olajos: „Nu ne-am concentrat pe un show politic, ci pe a livra”

cjt

Alianța dintre PNL și USRPLUS la Consiliul Județean Timiș funcționează, asta spun și liberalii, o confirmă și USR-iștii. Contrar a ceea ce se întâmplă în Consiliul Local Timișoara, în CJ opiniile divergente se discută înainte de a avea loc ședințele propriu-zise, în comisiile de dinaintea plenurilor, spune Raul Olajos, liderul de grup al consilierilor județeni USR. Olajos infirmă, de asemenea, informațiile potrivit cărora ar avea în plan să se alăture liberalilor, printr-o demisie din USR. 

Alin Nica, președintele PNL Timiș, nu a scăpat nicio ocazie de a reaminti, atunci când a fost întrebat despre relația dintre PNL și USR, că la Timișoara nu există niciun fel de colaborare între cele două partide care au bătut palma după alegerile din 2020, însă la CJ lucrurile merg ca unse. Cel mai recent, Nica a spus răspicat: „cu USR, de facto, nu mai suntem în alianță la Primăria Timișoara. Suntem doar la consiliul județean.” 

CITEȘTE ȘI: PNL își menține viceprimarul de dragul timișorenilor: „Ar fi o acțiune criminală să îi lăsăm pe cetățeni la mâna USR-iștilor”

„Noi în cadrul consiliului județean am avut o strategie foarte clară: acolo unde ne-am suprapus proiectele de administrare județeană am votat împreună, unde am avut obiecții – am îmbunătățit proiectul de hotărâre în grupuri comune de lucru. Asta nu s-a întâmplat în CL. În CL, PNL are o altă strategie, dar poate și oamenii noștri au o altă abordare. Noi când am avut o problemă, am subliniat că am avut o problemă înainte de a face scandal public, pentru că rolul nostru este să livrăm elemente concrete, nu să facem deliciul unor știri care devin la un moment dat obsesiv desuete. Nu ne-am concentrat pe un show politic, ci pe a livra. În CL par că nu se înțeleg, dar cauzele pot să fie multiple. Acolo poate fi o altă echipă decât există în CJ, alte origini din interiorul PNL, că și ei au avut facțiuni. Eu cred că ține și de maturitatea noastră din CJ, suntem ceva mai experimentați, până la urmă aici suntem doi foști președinți de partid aici, atât Cristi Moș, cât și eu, presupun că avem ceva experiență de negociere reală politică mai mare decât au ei în consiliul local.”, a declarat Raul Olajos, liderul de grup al consilierilor județeni USRPLUS.

Întrebat dacă există o apropiere de PNL, Raul Olajos a infirmat informațiile potrivit cărora și-ar pregăti plecarea în rândul liberalilor.

„Povestea că eu mă mut la PNL… asta folosește altora. E aruncată ca să creeze tensiune internă, să alimenteze un anumit mindset. Nu știu de unde a apărut povestea asta: ori vine pe o linie de dezbinare din exterior ori poate să aibă o sursă internă. Nu știu cui poate să folosească asta. E o balivernă. Folosește intern probabil pentru unii.”, a spus Olajos.

Vă reamintim, Raul Olajos a candidat în vara anului trecut la șefia USRPLUS Timiș. S-a retras însă din competiție la puțin timp înainte de scrutinul intern, invocând, printre altele, dezbaterile care au avut loc în filială. Olajos a vorbit despre sistemul de vot care prejudicia șansele membrilor simpli, fără notorietate și fără susținere de grup.

CITEȘTE ȘI: PSD nu vrea nicicum cu PNL în Timiș. Simonis: „Nu ne interesează să intrăm cu acești incapabili în niciun fel de alianță”

banner 970 x 250