PNL își menține viceprimarul de dragul timișorenilor: „Ar fi o acțiune criminală să îi lăsăm pe cetățeni la mâna USR-iștilor”

alin nica

Președintele PNL Timiș Alin Nica spune că alianța dintre liberali și USR-iști nu mai există în Consiliul Local Timișoara, dar are o explicație pentru păstrarea în Executiv a viceprimarului. Cetățenii nu ar mai avea un om competent la care să se raporteze, justifică Alin Nica. 

„Cu USR, de facto, nu mai suntem în alianță la Primăria Timișoara. Suntem doar la consiliul județean. Noi nu renunțăm la această poziție din aparatul executiv pentru că cetățenii, practic, nu vor mai avea un om competent la care să se raporteze și ar însemna o abdicare a noastră de la ajuta cetățenii când administrația Fritz și-a demonstrat incompetența. Ar fi o acțiune criminală la adresa cetățenilor să îi lăsăm total pe mâna USR-iștilor care și-au arătat limitele. Deci nu renunțăm la poziția executivă, însă în CL suntem în opoziție de USR și majoritatea creată cu acest fost liberal pe care noi l-am exclus – e vorba de Raul Ambruș.”, a declarat Alin Nica, președintele PNL Timiș.

Potrivit legii, pentru alegerea unui viceprimar sunt necesare jumătate plus unu din voturile consilierilor locali, iar pentru revocarea lui – două treimi din numărul consilierilor locali.

În cazul Consiliului Local Timișoara, pentru revocarea unui viceprimar sunt necesare 19 voturi. Majoritatea la această dată este asigurată de cei 13 aleși ai USR și de votul fostului liberal Raul Ambruș. Cele 19 voturi ar putea fi asigurate doar cu votul unanim al consilierilor PSD și ai Pro România.

banner 970 x 250