Raul Olajos se retrage din competiția pentru șefia USRPLUS Timiș: „Dominic este și primarul meu. Nu concep să fiu considerat dușmanul lui pentru că am îndrăznit să animez o competiție internă printr-o candidatură”

Primarul Timișoarei Dominic Fritz rămâne singurul candidat la șefia USRPLUS Timiș, după ce Raul Olajos și-a anunțat colegii de partid că renunță la competiție. Olajos invocă mai multe aspecte ale sistemului de vot care îi dezavantajează pe candidații fără notorietate, dar și dezbateri care au avut loc în perspectiva alegerilor interne.  

Consilierul județean Raul Olajos și-a anunțat candidatura la președinția USRPLUS Timiș în 12 iunie. Acum se retrage din cursă, considerându-se întristat de modul în care s-a desfășurat, până acum, competiția internă.

Olajos vorbește despre sistemul actual de vot care prejudiciază șansele membrilor simpli, fără notorietate și fără susținere de grup. În plus, el aduce în discuție și mesajul de prezentare al echipei contracandidatului său Dominic Fritz.

„Am constatat că în perspectiva contracandidatului meu, competiția afectează unitatea de partid, acest lucru derivă din mesajul de prezentare a propriei echipe. Sincer, m-am întristat. Și doresc să trag un semnal de alarmă până nu este prea târziu: cum dorim noi să evoluăm ca organizație pe principiul «cine nu e cu mine e împotriva mea»? Înțeleg bunele intenții, care vizează unitatea, dar nu pot înțelege cum «suntem prea puțini» pentru a nu avea competiție internă? Competiție pozitivă există și între doi frați. Și eu am un frate și am trăit asta.”, le-a transmis Raul Olajos colegilor de filială, printr-un mesaj transmis intern.

Olajos mai spune și că respinge atitudini potrivit cărora s-ar poziționa, prin candidatura sa, împotriva lui Dominic Fritz.

„Dominic este și primarul meu, pe care l-am apărat și susținut în toate intervențiile publice. Nu concep să fiu considerat dușmanul lui pentru că am «îndrăznit» să animez o competiție internă printr-o candidatură programatică. (…) Nu pot sta cu mâinile în sân și să văd cum menținerea unei promisiuni de candidatură făcută acum mai bine de un an înseamnă afectarea unității de partid. Pentru toate acestea am decis să-mi retrag candidatura de la presedinția biroului județean. Și pentru că nu doresc să girez actualul sistem de vot, îmi retrag inclusiv candidatura pentru rolul de delegat la Congresul Național.”, a mai spus Olajos.

Alegerile interne din cadrul organizației USRPLUS Timiș au loc în acest weekend, la o săptămână după ce a fost aleasă și conducerea USRPLUS Timișoara. Președintele filialei și Biroul Județean vor fi votați de 227 de delegați din întreg județul. Pentru Biroul Județean și-au depus candidaturi 43 de membri ai USRPLUS. Structura va avea 20 de membri.

CITEȘTE ȘI: Fostul șef al campaniei lui Dominic Fritz este noul președinte USRPLUS Timișoara. Sorin Șipoș, votat de 60% din membrii organizației

1000x100 (5)