Noul președinte PPU-SL a găsit poarta deschisă a Caraș-Severinului spre Bruxelles: Maria Grapini!

Ciprian Măceșanu, primarul comunei Ticvaniu Mare, a preluat șefia filialei cărășene a umaniștilor. Astăzi, în prezența europarlamentarului timișorean, a anunțat obiectivele pe termen scurt și strategia PPU-SL.

Măceșanu e o apariție nouă în scena politică din Caraș-Severin. Practic, și-a făcut simțită prezența în 27 septembrie 2020, când a câștigat mandatul de primar la Ticvaniu Mare. Acum, europarlamentarul Maria Grapini i-a cerut să preia conducerea filialei cărășene PPU-SL, fostul președinte, doctorul Răzvan Simulescu, făcând un pas în spate. Măceșanu a acceptat, deși au fost mai multe runde de discuții, acesta lăsându-se destul de greu convins, motivând că are multe bătăi de cap la primărie. „Mi s-a propus funcția de președinte interimar PPU-SL și am acceptat această provocare. De fiecare dată când am avut nevoie, când i-am cerut sprijin, doamna Grapini a fost alături de mine. Nu puteam refuza. E un început, un alt început pentru mine după cel din septembrie, anul trecut. Mă bucur de sprijinul colegilor mei și sper că putem dezvolta împreună acest partid. Pe linie administrativă îmi doresc să înființăm cel puțin 30 de organizații, în special acolo unde avem aleși locali. Pe linie politică ne propunem să fim parteneri activi și constructivi în dezvoltarea județului.”, a declarat Măceșanu.

Acesta a vorbit și despre planurile pe termen mai lung, despre strategia umaniștilor pentru Caraș-Severin. Dezvoltarea infrastructurii, crearea unor pârghii pentru investitorii și întreprinzătorii locali, dezvoltarea în special a zonei rurale, care a avut multe de pierdut în județ, sunt doar câteva dintre obiectivele PPU-SL. „Sper ca prin doamna Maria Grapini, poarta noastră deschisă spre Bruxelles, să ne îndeplinim obiectivele.”, a adăugat noul lider umanist din Caraș-Severin.

Europarlamentarul român a ținut să-i mulțumească doctorului Simulescu, cel care a inițiat și coordonat mișcarea umanistă în Caraș-Severin, și a subliniat că PPU-SL a scos un scor bun la alegerile locale din 2020 în județ, chiar dacă filiala fusese înființată de puțin timp. „Ciprian Măceșanu e un om responsabil, am văzut câte își dorește pentru comuna pe care o conduce, va avea tot sprijinul meu și al partidului.”, a dat asigurări Maria Grapini cu ocazia vizitei sale la Reșița.