Romeo Dunca se milogește de propriul Guvern pentru drumurile județene!

Zilele trecute, Romeo Dunca a făcut o declarație surprinzătoare pentru un președinte de Consiliu Județean al cărui partid se află la putere. Întrebat de Express de Banat dacă a găsit soluții pentru reabilitarea tronsonului Răcășdia-Vrăniuț, care face parte din DJ 573D și care este impracticabil în special în zilele ploioase, președintele forului județean a explicat că „problema este în lucru”, fără a da un răspuns concret vizavi de perioada în care lucrările ar urma să înceapă.

Pentru Răcășdia-Vrăniuț am avut o evaluare, undeva la vreo șase milioane de lei. Am fost foarte bucuroși și când am dat proiectul, să facem totul cum trebuie, am constatat că trebuie înlocuit și stratul de bază, iar costurile au crescut, valoarea estimată fiind pe la 14 milioane de lei, ceea ce este absolut imposibil. Nu avem sub nicio formă acești bani și tocmai din acest motiv vrem să mai reevaluăm încă o dată, să vedem dacă putem merge pe asfaltare și să folosim stratul de piatră care, din punctul meu de vedere, l-am văzut, nu sunt specialist, dar consider că este suficient de trainic ca să putem doar să asfaltăm și să facem rigolele.”, a spus președintele CJ.

Romeo Dunca a mai precizat că în aceeași situație sunt alte zece drumuri județene, care au nevoie de reparații, motiv pentru care se lucrează la documentații, urmând ca după întocmirea proiectelor să solicite sprijin guvernamental. „Oamenilor de la Vrăniuț le transmit că problema este în lucru și o vom rezolva! Avem zece drumuri județene în situația asta la care venim cu anumite reparații. Am luat cele care sunt până în șapte milioane de lei. Vrem să le facem licitații, tot cu clauză suspensivă, proiectare tot, și în momentul în care le avem, să mergem și noi să ne punem pe treptele Guvernului, ne facem un cort probabil acolo, și să le spunem că trebuie să vină niște bani și în Caraș-Severin pentru aceste reparații!”, a concluzionat președintele CJ.

Foto: Campaniamea.declic.ro