Piața istorică a unui oraș din Timiș va fi reabilitată cu 1,7 milioane euro, în cadrul unui proiect european

Piața Cetății, din orașul timișean Ciacova, urmează să fie reabilitată în cadrul unui proiect european în valoare de peste 1,7 milioane de euro. Recent, lucrările la această piață istorică au fost scoase la licitație.

În această săptămână, Primăria orașului Ciacova a scos la licitație lucrările de „Revitalizare prin reabilitare, modernizare și dotare zona urbană „Piața Cetății”. Valoarea totală a investiției este estimată la peste 1,7 milioane de euro, cu TVA inclus, majoritatea banilor provenind din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

Piața Cetății din Ciacova este clasată ca fiind monument istoric. La finalul lucrărilor, vor fi puse în valoare cele două atracții din piață, crucea ortodoxă sârbă și statuia romano-catolică a Fecioarei Maria. De asemenea, în piață va fi montată piatră cubică, dar și piatră nefosonată recuperată dispusă radial în jurul celor două monumente. Totodată, vor fi plantați mai mulți arbuști și plante perene.

Lucrările ar trebui finalizate în cel mult un an și jumătate din momentul începerii lor. Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 19 iulie, la ora 15.00.