La Casa Bănățeană, petrecerile continuă! Dosare penale pentru inspectorii ANAF care au vrut să închidă localul!

explo 1000x200

Laurențiu Bora, patronul localului reșițean pe care inspectorii antifraudă au vrut să pună lacătul la capătul unei acțiuni de control care a durat aproximativ două luni, a sesizat organele de cercetare penală! Pentru furt și abuz în serviciu!

 

Scăpat, cel puțin pentru moment, de arest preventiv, așa cum ceruseră organele de cercetare penală, ca urmare a incidentului de săptămâna trecută din incinta restaurantului, când un inspector ANAF s-a ales cu o tăietură la un deget, Laurențiu Bora, prin avocatul său, a sesizat la rândul său Parchetul. Bora îi acuză pe cei trei inspectori care au fost în control și care intenționau să-i închidă de îndată localul pentru o perioadă de 30 de zile de furt și abuz în serviciu. Pentru că reprezentanții ANAF i-ar fi sustras acte, mai exact, că ar fi plecat cu documente puse de el la dispoziție fără să se întocmească vreun proces-verbal, și pentru că aceștia s-ar fi purtat total nepotrivit pe toată durata controlului, scopul lor fiind acela de a găsi neapărat motive pentru a-i ruina afacerea.

Bora a explicat mai întâi pentru expressdebanat.ro împrejurările în care unul din cei trei inspectori ANAF a ajuns să fie tăiat la deget. „A fost un incident minor căruia i s-a dat o amploare nejustificat de mare. Nu a fost vorba despre vreo intenție a mea să rănesc pe cineva. Pur și simplu s-a speriat, a întins mâna și s-a zgâriat puțin în lama unui cuțit. Dacă era așa de grav, de ce au mai stat jumătate de oră în curte, până a venit Poliția? Ei au venit în control acum două luni. Nu au găsit bani la negru, nu au găsit băutură netimbrată. De atunci îmi tot cer acte. Le-am dat. Acum au venit anunțați, le-am pus la dispoziție alte acte. Ei au căutat să-mi închidă restaurantul, au premeditat asta de la prima acțiune. Nu înțeleg de ce au plecat fără să încheie controlul. Era poliția de față, nu le făcea nimeni nimic. Cine i-a oprit să încheie controlul?!”, a spus Laurențiu Bora.

În ciuda intențiilor inspectorilor ANAF, Restaurantul Casa Bănățeană e deschis și astăzi, iar petrecerile de sfârșit de săptămână continuă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Bora a anunțat că își va căuta dreptatea în instanță, unde intenționează de demonstreze că e victima unui abuz. „Restaurantul nu a fost închis niciodată. Cum eu sunt cercetat pentru furt și ultraj, așa le-am făcut și eu plângeri penale celor de la ANAF pentru furt și abuz în serviciu. În afara actelor pe care le predasem încă de acum două luni, le-am pus la dispoziție și alte documente solicitate. Actele firmei pe ultimele trei luni. Eu nu mai am aceste acte, pentru că mi le-au luat cei de la ANAF, fără vreun proces-verbal de predare-primire. Când a venit Poliția, au intrat împreună în restaurant, au luat tot ce aveau pe mese și pe scaune și au plecat. Fără să întocmească vreun act. Iar abuzul în serviciu e mai mult decât clar”, a mai spus omul de afaceri.

Laurențiu Bora este candidat independent pentru Primăria Reșița. Întrebat fiind cât de mult va conta acest scandal în ochii electoratului, dar mai ales dacă se simte lucrat de contracandidații săi, Bora a spus: „Nu vreau să mă gândesc la vreo conspirație, nu vreau să vorbesc despre așa ceva. Aș vrea să cred că nu are nicio legătură cu faptul că mi-am anunțat candidatura, deși știu că i-am deranjat pe mulți. Voi merge mai departe în campania electorală, pentru că se va dovedi ce s-a întâmplat cu adevărat în restaurant, că totul a fost o exagerare”.

 

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Candidat pentru Primăria Reșița, acuzat că a tăiat cu cuțitul un inspector antifraudă! (VIDEO)

[UPDATE2] Candidat pentru Primăria Reșița, reținut 24 de ore după scandalul de la „Casa Bănățeană”. Campanie electorală sub control judiciar!

banner 970 x 250