[UPDATE2] Candidat pentru Primăria Reșița, reținut 24 de ore după scandalul de la „Casa Bănățeană”. Campanie electorală sub control judiciar!

explo 1000x200

Laurențiu Bora, patronul restaurantului  „Casa Bănățeană”, înscris ca independent la alegerile locale din 5 iunie pentru funcția de primar al municipiului Reșița, a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore și nu ar fi exclus ca astăzi să fie propus instanței pentru arestare preventivă!

Acuzat de ultraj și furt după ce o acțiune de control a unei echipe ANAF – Antifraudă Deva s-a încheiat cu violențe în restaurantul acestuia, Laurențiu Bora își vede năruit visul de a ajunge primar, dar și afacerea. Mai mult decât atât, și-a pierdut și libertatea! Deocamdată pentru 24 de ore, dar primele informații care vin dinspre anchetatori spun că el va fi prezentat în orele următoare judecătorului de drepturi și libertăți. Bora e acuzat că l-ar fi tăiat cu un cuțit la mână pe unul din cei trei inspectori antifraudă care îl anunțaseră că îi vor închide restaurantul. Candidatul la primărie și-ar fi ieșit din minți, deoarece asta ar însemna ruinarea afacerii, și i-ar fi fugărit și pe ceilalți doi inspectori, aruncând cu o sticlă după ei în curtea localului. Inspectorii ANAF reclamă, pe lângă actele de violență, că, în local, pe masă, a rămas un laptop, procesele-verbale de constatare şi dosarul de cercetare a restaurantului  „Casa Bănățeană”, pe care nu le-au mai găsit cu ocazia prezentării echipelor de poliție. De aici și acuzația de furt ce ar fi reținută în sarcina lui Laurențiu Bora.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157665760703823″]

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Candidat pentru Primăria Reșița, acuzat că a tăiat cu cuțitul un inspector antifraudă! (VIDEO)

Acesta li s-a plâns de mai multă vreme apropiaților că, imediat ce și-a anunțat oficial candidatura pentru Primăria Reșița, a început să fie șicanat de tot felul de instituții ale statului. Practic, Bora a lăsat să se înțeleagă faptul că acțiunile de control și problemele pe care le are la restaurant nu sunt deloc întâmplătoare, miza fiind de fapt scoaterea sa din bătălia electorală.

UPDATE, ora 11.50

Laurențiu Bora va fi prezentat astăzi judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Reșița cu propunere de arestare preventivă! Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița a anunțat că inspectorul ANAF tăiat la deget a suferit leziuni care necesită 12 zile de îngrijiri medicale!

UPDATE, ora 22.10

Judecătoria Reșița a stabilit că lucrurile nu au fost chiar atât de grave în Restaurantul „Casa Bănățeană” și a respins solicitarea Parchetului de arestare preventivă a patronului Laurențiu Bora, care este și candidat pentru fotoliul de primar al municipiului. Față de Bora s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. În aceste condiții, candidatul independent își poate continua campania electorală. Rămâne de văzut acum cât de mult va conta acest incident în ochii electoratului, dacă Bora mai are vreo șansă sau, dimpotrivă, dacă îl va ajuta, fiind destui cei care consideră că a fost efectiv vânat și șicanat pentru că ar fi îndrăznit să încurce calculele altor candidați.

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!

banner 970 x 250