La Caransebeş, Moş Nicolae vine din Elveţia!

3.700 de copii din municipiul Caransebeș vor primi în acest an cadouri de Moș Nicolae din partea Societății Femeilor Ortodoxe.

Președinta societății, Monica Iacobescu, ne-a precizat că acțiunea este susținută de ani de zile de către Asociația Viitor pentru România din Elveția, care a adus în aceste zile un transport în municipiul de pe Timiș și Sebeș. ,,Toți cei aproape 1.000 de preșcolari și peste 1.500 de școlari din ciclul primar primesc pachete care conțin rechizite școlare, îmbrăcăminte tricotată, lenjerii și dulciuri. De asemenea, atenția noastră se îndreaptă și către elevii din satele învecinate Caransebeșului: Petroșnița, Bucoșnița, Rusca Teregova, Poiana Buchin, dar și către asociațiile caritabile ale Episcopiei Caransebeșului, care ajută permanent persoanele defavorizate în baza unor anchete sociale”, a concluzionat Monica Iacobescu.

cadouri caransebes

caransebes cadouriTransportul a fost însoțit de soții Suzi și Daniel Wuilleminn, reprezentanții asociației elvețiene care dezvoltă, de peste 17 ani, proiecte sociale, economice și educaționale cu municipalitatea din Caransebeș. Printre acestea amintim ,,Masa pe roți”, un program de hrană și after school pentru elevii cu situație materială precară, sau ,,Speranța verde”, un proiect destinat agricultorilor care cultivă legume ecologice pe terenul pus la dispoziție de comunitate. Tot cu ajutorul partenerilor elvețieni s-au realizat două ateliere mecanice la Liceul Tehnologic Dacia și s-a dotat un laborator de informatică cu peste 40 de computere.

banner 1000 x 100 hd

Comments

  1. Stefan says:

    Este aberant ca sa vezi intinse banere de zeci de mii de euro in orasele sarace ale judetului Caras-Severin si sa nu fi capabil sa asiguri aceste efecte pentru cei mai tineri cetateni. Este o dovada crasa de nesimtire ca altii sa-ti trimita ajutoare si tu, Partid Unic, PDL, PNL, PSD, PPMP, sa te ocupi de gargara. Solicit DNA sa vada cum s-a sponzorizat aceasta Campanie Electorala si cum s-au decontat banii.