La alții se poate! Spitalul din Lugoj scapă în totalitate de arierate și își reduce datoria de cinci ori

Anul 2021 a fost, din punct de vedere financiar, unul foarte bun pentru Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei”. Unitatea medicală a scăpat de arierate și și-a redus datoria de cinci ori în plină pandemie.

Din datele oferite de conducerea instituției, la finalul anului 2020, respectiv începutul anului 2021, spitalul a înregistrat datorii către furnizorii de bunuri și servicii (medicamente, materiale sanitare, reactivi, dezinfectanți, diverse alte materiale și servicii) în sumă totală de 2.745.526 de lei. Din această sumă, plățile restante au reprezentat 1.956.015 lei, iar arieratele au fost în sumă de 1.082.004 lei.

La finalul anului 2021, unitatea avea datorii la furnizorii de bunuri și servicii în sumă totală de 1.489.618 lei, din care plăți restante 393.345 de lei, fără a înregistra arierate.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Diminuarea datoriilor prin reducerea plăților restante cu suma de 1.562.670 de lei și eliminarea în totalitate a arieratelor în sumă de 1.082.004 lei, realizată după mulți ani, a fost posibilă și cu sprijinul administrației locale. În acest context, le mulțumesc pentru că au avut înțelegere pentru ceea ce a însemnat anul 2021 în ce privește buna funcționare a spitalului”, spune managerul Spitalului Municipal Lugoj, dr. Ionuț Lucian Cocoș.

CITEȘTE ȘI: Doctorul Purea nu operează cum vrea Romeo Dunca! Alina Stancovici rămâne manager!

De asemenea, dotarea unității cu aparatură și echipamente medicale s-a realizat în anul 2021 prin furnizare de la bugetul local a sumei de 1.285.914 lei. „Astfel, am avut posibilitatea să achiziționăm aparatură medicală strict necesară pentru îmbunătățirea calității actului medical, ca de exemplu trusa de videoendoscopie digestivă, ecograful de obstetrică ginecologie, unitatea de coagulare, concentratoarele de oxigen, nebulizatoarele și altele”, precizează dr. Cocoș.

Vor fi demarate cât de curând procedurile de achiziție în cadrul proiectului european POIM, atât pentru aparatură medicală, cât și pentru materiale de protecție. Proiectul, în valoare de aproape 23 milioane de lei, se află în perioada de implementare, cu finalizare la sfârșitul anului 2022. În paralel, se va desfășura și achiziția aparatului RMN performant. Lucrările la secția de Maternitate vor începe și ele în perioada imediat următoare. Lucrările se fac cu sprijinul Primăriei, cu fonduri de la bugetul local.

banner 970 x 250