Scoși din sediu! Un partid politic al rromilor rămâne fără sediul pe care îl ocupă în incinta unei grădinițe din Lugoj

partidul romilor

Uniunea Creștin Democrată a Rromilor din Banat – filiala Lugoj contestă o hotărâre a Consiliului Local, prin care acordul de folosință gratuită a unui sediu a fost revocat.

„Am dat o hotărâre de Consiliu prin care încetează acordarea în comodat (n.r. – adică în folosință gratuită) a spațiului din spatele grădiniței de pe strada Caransebeșului nr. 1. Am cerut acest contract unității de învățământ care are în subordine această grădiniță, adică Școala 3. Nu am primit răspunsuri, decât că dânșii nu au în arhivă, nu cunosc, n-au semnat… Hotărârea de Consiliu a fost contestată de această asociație și ni se cere revocarea ei. Noi am luat decizia în baza Codului Administrativ, care ne spune absolut clar că nu avem voie să acordăm nimic gratuit din patrimoniu și, pentru orice imobil pe care îl dăm în închiriere sau în folosință, trebuie să încasăm anumite sume. În acest caz, avem nevoie de spațiu, pentru că vrem să construim acolo o grădiniță”, spune primarul Claudiu Buciu.

Până la urmă, contractele solicitate instituției subordonate Primăriei au fost primite de la Uniunea Creștin Democrată a Rromilor.

„Repet, Codul Administrativ ne obligă să încasăm bani pentru spațiile pe care le avem în proprietate. Cu toate că n-am reușit să primim aceste contracte de la instituțiile subordonate nouă, am cerut Uniunii Creștin Democrate a Rromilor contractele. Din 2003 au fost încheiate patru contracte, din care anumite clauze apar și dispar, în interesul UCDR, Scopul final, după părerea noastră, ar fi fost ca această uniune să cumpere terenul de acolo. Noi vom duce la capăt acest demers, până vom evacua această entitate din spațiul deținut cu încălcarea Codului Administrativ”, precizează Buciu.

Deși contractul expiră oricum anul viitor, Primăria Lugoj estimează că are nevoie de spațiu mai devreme.

banner 970 x 250