Kinga Târlea, candidat USR PLUS pentru Camera Deputaților: „România are toate resursele necesare să devină o țară dezvoltată, ne mai lipsește doar o clasă politică cu viziune, onestă și competentă”

Candidat al USR PLUS Timiș pentru Camera Deputaților, Kinga Târlea consideră că românii ar renunța să mai plece peste granițe dacă haosul și corupția din țară ar fi eliminate, iar asta s-ar putea face prin reducerea birocrației, prin măsuri care să crească nivelul de trai al oamenilor și printr-un respect pe care instituțiile statului ar trebui să îl ofere cetățenilor. 

Ne poți spune câteva cuvinte despre tine?

Sunt licențiată în Științe Economice, momentan profesez în domeniul managementului calității și, la fel ca toți colegii din USR PLUS, îmi doresc să contribui la schimbarea în bine a țării.

Care a fost funcția ta în partid până  acum?

M-am alăturat partidului PLUS încă de la început, în decembrie 2018, am fost parte din echipa care a pus bazele partidului în județ, actualmente fac parte din Consiliul Național și sunt Coordonator Regional pentru Regiunea de Vest.

De ce ai ales politica? De ce USR PLUS?

A fost un parcurs natural, a venit de la sine statutul de membru, nu a fost ceva programat. Mai întâi a fost implicarea civică, în Platforma RO100, apoi PLUS. Modul lui Dacian Cioloș de a face politică, prin decență, bun simț, competență, m-a inspirat și mi-am dat seama că mă identific cu viziunea partidului creat de dânsul.

De ce este USR PLUS alternativă la actuala clasa politică?

O întrebare simplă și un răspuns sincer: pentru că este format din oameni competenți și onești, oameni care își doresc să contribuie la dezvoltarea țării, să elimine haosul și  corupția.

Ținând cont de experiența ta, cum crezi că poate Parlamentul reduce numărul românilor plecați în diaspora?

Prin eliminarea haosului și corupției, prin programe care să crească nivelul de trai, prin reducerea birocrației și respect față de cetățeni din partea instituțiilor statului. 

Candidezi la Camera Deputaților. În ce comisii ți-ai propus să activezi?

Cred că aș putea contribui activând în Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi. Din experiență proprie știu dificultățile pe care le poate întâmpina o femeie și cât de important, și uneori greu de găsit, este echilibrul între serviciu și viața de familie. Îmi doresc ca în cadrul biroului de parlamentar din Timiș să creez un loc special pentru cei mici, astfel încât cetățenii care doresc o audiență, și poate vin însoțiți de copii, să aibă parte de o primire confortabilă.

Care sunt cele mai importante aspecte ale programului național de guvernare propus de USR PLUS?

Programului de Guvernare USR PLUS se bazează pe 40 de puncte. Propunem soluții pe domenii cum este Justiția, Sănătatea, Educația, Mediul, Economia. Subiecte cheie sunt: reforma, eliminarea corupției, transparentizarea instituțiilor, digitalizarea.

Care este modelul tău în politică?

De pe scena politică din România mă inspiră Dacian Cioloș și l-am admirat pe Ion Rațiu, pe care din păcate nu am știut să-l apreciem în anii ’90. Dintre politicienii de pe plan internațional consider că Nelson Mandela a fost o figură marcantă, iar Michelle Obama, deși nu avut o funcție politică, cred că a desfășurat o activitate extraordinară ca Primă-doamnă și a avut  o contribuție semnificativă în societate.

Care sunt pasiunile tale, în afara politicii?

Îmi place să citesc, dar, din păcate, în ultima perioadă, timpul nu mi-a permis să descopăr cărți noi. Îmi place și să scriu, iar o dorință de-a mea este să reușesc să scriu o carte, o autobiografie. Ador să croșetez și să tricotez, mi se pare o activitate relaxantă, iar când Carolina era mică, îi făceam diferite hăinuțe și păturici. Admir mult persoanele creative, pe cei care fac artizanat.

(E)