Jurământ de la distanță pentru noii aleși locali și județeni, aflați în izolare sau în carantină!

Primarii aleși, președinții de consilii județene și membrii consiliilor locale și județene, aflați în izolare sau în carantină, vor depune jurământul de la distanță. Asta este propunerea adoptată la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Autoritățile au anunțat că va fi emisă și o hotărâre de guvern în acest sens.

CITEȘTE ȘI: Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată! Noi condiții pentru persoanele care sosesc în România

„Se propune ca persoanele alese la scrutinul electoral, organizat în luna septembrie 2020, pentru alegerea primarilor, președinților consiliilor județene și a membrilor consiliilor locale și județene, să poată depune jurământul prevăzut în Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57, din 3 iulie 2019, privind Codul administrativ, fără prezența fizică, prin mijloace electronice de comunicare de la distanță, atunci când persoana în cauză se află în izolare sau carantină, în condițiile legii.”, se arată în noua Hotărâre a CNSU.

leader board 728 x 90 px

CITEȘTE ȘI: Noi măsuri, adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență! Arafat: „Dacă există răspândire comunitară, se ia în considerare carantinarea localităților”

Decizia a fost luată în cadrul unei întâlniri a membrilor Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în care au fost luate mai multe măsuri din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus de pe teritoriul țării.