Casă nouă pentru studenții Facultății de Istorie și Teologie. Investiția UVT, inaugurată la Timișoara

Un nou corp de clădire pentru studenții Facultății de Istorie și Teologie a fost inaugurat luni de Universitatea de Vest din Timișoara, în prezența Mitropolitului Banatului. 

„Studenții de la Teologie au acum o a doua catedrală. Prima este cea pe care o știți, din Piața Revoluției, a doua este acum în noua clădire a Facultății de Litere, Istorie și Teologie. Iată că se consolidează voința din Decretul prin care a fost înființată Universitatea de Vest, în care au fost incluse programele de studii de Litere, de Istorie și de Teologie. Este un moment important în viața centrului universitar timișorean.”, a declarat Î.P.S. Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.

leader board 728 x 90 px

Noul corp de clădire de pe strada Oituz, cu parter, etaj și mansardă, are o suprafață de peste 2.000 mp și poate găzdui până la 600 de persoane. Dispune de patru săli de curs, șase pentru seminare, trei săli multifuncționale și o bibliotecă. Tot în noua clădire își vor desfășura activitatea Centrul de Învățare al UVT și Centrul de Gestiune a Școlarității. Investiția pentru noua clădire s-a ridicat la 8.000 de lei, bani din bugetul universității și de la Ministerul Educației și Cercetării.

„Avem marea bucurie de a inaugura o clădire modernă și ergonomică dedicată Teologiei și Istoriei, programe ale Departamentului de Studii Românești din Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a UVT. Nu este o întâmplare, am ales cu intenție data de 5 octombrie pentru inaugurarea acestui nou corp de clădire, tocmai pentru a marca în memoria noastră colectivă investiția în educație, pentru viitor.”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Până acum, Facultatea de Istorie și Teologie își avea sediul într-o clădire situată pe Calea Bogdăneștilor din Timișoara. FEEA, Facultățile de Drept, Muzică și Teatru și Arte și Design își au sediile în alte clădiri decât cea a Universității de Vest.