Jumătate dintre îngrijitoarele persoanelor vârstnice din Austria provin din România. Astăzi este ziua lor!

„Cafenele ale îngrijitoarelor” vor avea loc în mai multe localități din Austria duminică, 27 iunie, cu prilejul Zilei Îngrijitoarelor.

Evenimentul inedit este lansat de Amnesty International în cadrul campaniei privind condițiile de muncă în branșa îngrijirii la domiciliu a persoanelor vârstnice. În sistemul austriac de îngrijire figurează peste 60.000 de lucrători, dintre care 30.000, majoritatea femei, provin din România.

Pentru a porni discuțiile în acest sens, pentru a fi mai aproape de îngrijitoare și pentru a le cunoaște și a le asculta direct, Amnesty International, în colaborare cu mai multe organizații românești, printre care „Drept pentru îngrijire” și CuraFAIR-Anlaufstelle fur 24 Stunden Betreuerinnen, organizează acest tip de întâlniri în scopul conectării comunității în același timp, în cadrul unei „rețele de cafenele”.

leader board 728 x 90 px

Îngrijitoarele care se vor afla duminică, 27 iunie, la muncă în Austria se vor putea întâlni fizic cu colegele din apropierea lor, vor putea face schimb de idei și se vor putea deconecta timp de câteva ore la o cafea. Localitățile anunțate sunt Viena, Graz, Linz, Villah, dar mai multe informații, precum și harta Cafenelelor din Austria se află la adresa: https://www.amnesty.at/27-juni-tag-der-betreuer-innen/.

Informații suplimentare și pe paginile DREPT pentru îngrijire și CuraFAIR – Anlaufstelle für 24 Stunden Betreuerinnen