Jumătate de milion de lei pentru orientare stradală europeană!

Din aceste zile vizitatorii și, de ce nu, localnicii din Caransebeș nu se vor mai pierde pe străzile din municipiul de pe Timiș și Sebeș.

Administrația din localitate a investit 515.000 de lei pentru montarea de indicatoare stradale la fel ca în marile orașe europene. Mai întâi au fost montați 270 de stâlpi la fiecare intersecție de străzi, iar în această perioadă se montează cele peste 800 de plăcuțe informative cu denumirea străzilor.

Potrivit directorului SPIR Ion Gheorghe Ștefan, proiectul ,,Sistem semiintegrat de orientare stradală” a fost întocmit de o societate din Târgu Jiu.

,,S-au utilizat stâlpi metalici cu înălțimea de 3 metri, de culoare neagră, pe care se montează plăcuțele metalice care vor indica direcția și denumirea străzii. Indicatoarele nu au fost schimbate de peste 20 de ani de zile, multe străzi au primit denumiri noi, altele au rămas fără plăcuțe informative din cauza distrugerii în timp, astfel că era nevoie de o schimbare în peisajul arhitectural al Caransebeșului”, a adăugat Ion Gheorghe Ștefan.

Comments

  1. St says:

    Trebuie completat cu indicatoarele de iesire din localitate sa nu se piarda si cei care ne viziteaza orasul. Unele semne de circulatie sunt obturate la vedere de catre indicatoarele stradale, altele blocheaza accesul firesc pe trotuar. Se putea recurge la varianta fixarii pe perete unde este cazul. In general, actiunea este binevenita.

  2. St says:

    Nu mi-am crezut ochilor. Exista doua indicatoare stradale la distanta de cativa metri intre ele avand: str. S.Barnutiu / str. A.I.Cuza / str. Ardealului.