ȘOCANT: Țigări, alcool și cadavre băgate în țară prin frontierele românești!

Cazul bărbatului care și-a omorât soția în Portugalia, după care a transportat-o 3.700 de kilometri până la Caransebeș fără ca cineva să îl tragă la răspundere, a șocat toată România.

Gestul lui Ion Șoma, care a manifestat încredere pe tot parcursul traseului, dar și declarațiile pe care acesta le-a dat au lăsat cu gura căscată atât magistrații, cât și apropiații îndoliați ai femeii. Alarmant este că fapta i-a lăsat mască și pe polițiștii de la frontiera Nădlac, care habar n-aveau că Ion Șoma transporta un cadavru pe bancheta din spate a mașinii. E drept, trupul neînsuflețit al femeii avea o pernă sub cap și era acoperit cu pătura, decesul acesteia fiind mascat foarte bine de autorul faptei.

Reporterii Express de Banat au contactat încă de vineri oficialii de la punctul de trecere a frontierei Arad, în subordinea căreia se află și Vama Nădlac, însă aceștia s-au declarat uimiți la telefon că așa ceva s-ar fi putut întâmpla, spunând că nu i-a informat nimeni în acest sens. Oamenii legii puși să supravegheze frontierele României ar fi trebuit însă să fie primii care să sesizeze organele de anchetă, lucru care nu s-a întâmplat. Asta, în timp ce autorul crimei a declarat foarte clar în instanță că vama prin care a intrat a fost Nădlac. Lipsa de reacție a vameșilor și a polițiștilor de frontieră l-au lăsat pe bărbat să creeze panică la blocul în care locuia.

În plus, frontieriştii stau liniştiţi chiar şi la această oră, fără să ia în calcul declanşarea unei potenţiale anchete, prin autosesizare, după ce toată presa românească a mediatizat gravul eveniment generat de beţie, agresivitate şi tupeu.

Inclusiv miercuri, după ce fapta a fost de multe zile consumată, asupra oficialilor de la Frontieră plana aceeași incertitudine.

Întâmplarea petrecută săptămâna trecută nu face altceva decât să ridice şi alte semne de întrebare cu privire la activitatea derulată în vămile țării. Astfel că, de la tutun sârbesc, alcool sau cadavre, în România poate intra orice. Mai greu de plecat dincolo …

banner 1000 x 100 hd