Judecătorul penal obliga grefierii să consemneze date fictive. Haos în aproape 100 de cauze!

Pe lângă faptul că se află în arest preventiv și este suspendat de CSM din funcție, judecătorul Nicușor Maldea este propus pentru sancțiuni disciplinare și de inspectorii judiciari. Aceștia au depistat o serie de abateri grave în activitatea sa la Tribunalul Caraș-Severin, instituție pe care pare că o trata ca pe propria moșie.

Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie judiciară pentru judecători au dispus exercitarea acţiunii disciplinare faţă de judecătorul Maldea pentru un lung șir de abateri disciplinare. Aceștia au reținut în sarcina sa întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile, nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea și a obstrucţionat activitatea de inspecţie a inspectorilor judiciari, prin orice mijloace. De asemenea, în urma controlului a reieșit că judecătorul și-a exercitat funcţia cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.

Mai exact, în 93 de cauze, a depăşit, cu peste 1 an, termenul legal de redactare a hotărârilor judecătoreşti. În plus, în calitate de preşedinte de secţie a dispus grefierilor măsuri contrare atribuţiilor ce revin acestora şi nu a respectat dispoziţiile Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti. Mai grav însă, este faptul că a obstrucţionat activitatea de inspecţie prin dispoziţia dată grefierilor de şedinţă să consemneze date fictive în Registrul de evidenţă a redactărilor, având reprezentarea că aceste date se transmiteau Inspecţiei Judiciare. Aceiași inspectori care au făcut controlul mai susțin că Nicușor Maldea a încălcat dispoziţiile legale care vizează procedura deliberării şi pronunţării hotărârilor judecătoreşti.

Rezultatul controlului a fost înaintat Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea judecătorului în cauză.

Reamintim că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală efectuează cercetări faţă de un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, bancrută frauduloasă, luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual. Judecătorul Nicușor Maldea este suspectat de faptul că ar fi luat mită 80.000 de euro.

În prezent se află în arest preventiv pentru 30 de zile, dar a atacat cu apel decizia judecătorilor pentru că vrea să fie liber și se consideră nevinovat, așa cum a declarat la ieșirea de la audierile DIICOT.

Comments

  1. andy says:

    O adunatura de banditi, care se cred deasupra legii. Tribunalul CS ar trebui dizolvat iar reincadrarea sa se faca pe baza de concurs.

  2. Miai Sterpelescu says:

    hoții, hoții, hoții ….. !