Primarul Stepanescu amenință cu plângeri penale!

Haosul de pe domeniul public, în contul căruia oamenii arată cu degetul către administrația locală, pune în mișcare o nouă acțiune penală. Cel puțin asta spune edilul-șef, care îi mai acordă doar o ultimă șansă operatorului de apă-canal.

Un nou comandament operativ pentru verificarea lucrărilor la reţelele de apă şi canalizare în cadrul POS Mediu a avut loc astăzi la sediul administrației publice locale.

„Din partea beneficiarului proiectului, operatorul judeţean de apă şi canalizare – SC AquaCaraş SA, şi a executanţilor lucrărilor a fost prezent doar câte un reprezentant. Administraţia locală a atenţionat din nou atât beneficiarul (SC AquaCaraş SA) cât şi constructorul (Asocierea SC Hidroconstrucţia SA şi SC Electrosistem SRL) asupra problemei refacerilor, care nu sunt executate în majoritatea zonelor vizate de lucrări, fapt pentru care sunt vinovate ambele societăţi amintite, semnatare ale contractului de lucrări, fiind afectat domeniul public (drumuri, trotuare, spaţii verzi etc.) şi create pericole publice prin distrugeri, nesemnalizarea corespunzătoare a şantierelor de lucru, prin depozitarea necorespunzătoare de pământ excedentar sau de materiale de construcţii”, se arată în comunicatul de presă transmis de Primăria Reșița în urmă cu puțin timp.

La următorul comandament operativ, oficialii locali spun că vor convoca şi conducerea operatorului judeţean, dar și pe cea a constructorului, pentru clarificarea acestor probleme, întrucât aveau responsabilitatea monitorizării acestor lucrări şi acţionarea în consecinţă pentru remedierea deficienţelor.

„Primăria Reşiţa a dat un nou termen până luni, 26 octombrie, pentru luarea măsurilor care se impun în aceste situaţii. În caz contrar, vor fi formulate plângeri penale şi împotriva operatorului judeţean de apă şi canalizare – SC AquaCaraş SA- pentru distrugerea bunurilor comunităţii şi crearea de pericole publice”, spun reprezentanții Primăriei Reșița.

La întâlnirea de astăzi au participat edilul-șef Mihai Stepanescu, secretarul municipiului, Lucian Bucur, directori şi şefi de servicii din cadrul Direcţiei Tehnice Generale şi Direcţiei Juridice şi Administraţie Publică Locală.

 

 

Comments

  1. Curriculum Vitae says:

    Felicitari ziarului expressdebanat pentru stergerea tuturor comentariilor anti-Primar (anti-coruptie). Prin lipsa voastra de deontologie profesionala si lipsa de transparenta sustineti in continuare decaderea abrupta a Resitei

  2. no coment says:

    Cunoastem caracterul lui Gabi Stanciu si colegii lui jurnalisti si stiam ca se dedau la astfel de practici, dar nu ma pot supara pe el pentru ca stam intr-un oras sarac deci si acest express de, se chinuie sa supravietuiasca si orice ban e bine venit, dar MIAI, cu ocazia asta ti-am aflat punctul slab … este c.t. asa ca de acum in colo daca nu esti baiat cuminte sa vezi ce iti auzi pe subiectul asta. Eu nu sunt om rau si daca renunti la practicile ilegale te voi lasa in pace. Dar daca tu continui sa iti bati joc de oras o sa dau in vileag toate neregulile. Deci de tine depinde totul de acum inainte.

  3. lili says:

    Anatolea a primit o amenda de 3 ani de bulau.