Judecătorul Maldea a demisionat, dar rămâne tot în cătușe! A sprijinit un grup infracțional care a dat tunuri de milioane de euro!

Arestat preventiv de Curtea de Apel București pentru că ar fi primit șpagă ca să soluționeze în interesul unui grup mafiot anumite dosare, Nicușor Maldea a renunțat la robă în speranța că va scăpa de după gratii. Socotelile nu i-au ieșit!

În ziua în care Consiliul Superior al Magistraturii a luat la cunoștință demisia judecătorului de la Tribunalul Caraș-Severin și a dispus eliberarea lui din funcție, la Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pus în discuție contestația formulată de Maldea împotriva soluției Curții de Apel București prin care s-a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Instanța supremă a respins însă solicitarea fostului de acum judecător, acesta urmând să rămână în arest preventiv cel puțin 30 de zile. La expirarea acestora, procurorii DIICOT pot solicita prelungirea măsurii preventive.

Nicușor Maldea este cercetat pentru că ar fi luat șpagă 80.000 de euro într-un dosar în care mai sunt reținute infracțiunile de constituire de grup infracțional organizat și complicitate la abuz în serviciu, la bancrută frauduloasă și la fals intelectual. „În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2009, a fost constituit un grup infracțional organizat, sprijinit de către un magistrat judecător, care, fiind învestit cu soluționarea unor dosare privind insolvența unor societăți comerciale, a pretins și primit suma totală de 80.000 euro de la două persoane, cu scopul de a admite cererile de intrare în faliment a respectivelor societăți. După intrarea în faliment, unul dintre membrii grupului infracțional, având calitatea de lichidator judiciar, a procedat la vânzarea bunurilor acestor societăți în faliment, la prețuri subevaluate, către alte societăți controlate de către membrii grupului, societăți care, la rândul lor, au valorificat bunurile respective către terți la o valoare mult mai mare”, au explicat procurorii DIICOT.

Comments

 1. vladimir says:

  bine iau facut! sa stea dupa gratii, sa nu poata influenta martorii si nici sa nu se bucure de spaga primita. sa vada cum e la racoare si sa mai de-a un kil doua jos! victorie!

 2. doru says:

  Si ce va face? Sa-i ia banii!Altfel va trai boiereste; pana crapa îiajunge suma respectiva.Doar atat au descoperit, 80000?

 3. Găbiță says:

  Si dupa Tudor si Asociatii urmeaza si Miriana Mircovici oare?
  Maldea, Armasu si DNA stiu

 4. Gabita says:

  Dupa Tudor si Asociatii urmeaza Miriana Mircovici? Sau ea a vandut mai bine? (ex, Prescom) Armasu si DNA stiu. Si Maldea