Jos cenzura! „Don′ primar, ați reușit să instaurați un regim de frică”

Atitudinile ceaușiste despre care vorbea ieri Nelu Popa referitor la campania social-democraților ar fi, de fapt, o practică întâlnită tocmai în Primăria pe care liberalul o conduce. Potrivit senatorului Ionuț Chisăliță, angajații administrației locale, care îndrăznesc să țină cu PSD-ul, au o viață de calvar din cauza cenzurii primarului Popa.

Ciocnirile în spațiul public și contrele specifice unei campanii electorale se întețesc pe ultima sută de metri. După ce ieri liberalul Nelu Popa i-a acuzat pe social-democrați că „au politizat tot, oamenii ăștia pun niște presiuni fantastice, nu numai pe justiție, pe inspectoratele școlare, pe spitale, îi cară după ei prin județ”, astăzi a venit și replica. I-a dat-o senatorul Ionuț Chisăliță, care îl provoacă pe primarul Reșiței să dezvăluie adevăruri pe care n-a îndrăznit până acum să le spună.

„Mai nou văd că vă preocupă cine participă în campania PSD! De ce nu ne spuneți mai întâi de repercusiunile asupra angajaților care «și-au permis» să protesteze împotriva tăierii salariului! De ce nu ne spuneți de modul cum îi umiliți pe angajații care «își permit» să nu fie de acord cu dumneavoastră?! De aceste lucruri nu doriți să vorbiți. V-ați gândit că mai bine vă «uitați» la cine participă în campania PSD! Vă asigur că oamenii care vin alături de noi vin din convingere, nu forțați!”, spune parlamentarul cărășean.

Ionuț Chisăliță atrage atenția și asupra măsurilor luate de actuala administrație locală, măsuri care îi ating pe locuitorii Reșiței la buzunar și sunt în totală contradicție cu recentele creșteri financiare făcute de actualul Guvern. „După ce ați crescut impozitele cetățenilor și ați tăiat salariile angajaților, a fost nevoie să mai dați o lovitură reșițenilor. Ați majorat și prețul la gunoi. Probabil ați simțit că n-ați făcut destul! Noi, prin măsurile pe care le luăm, aducem plus valoare, creștem veniturile oamenilor. Spre deosebire de dumneavoastră, care TĂIAȚI SALARII și CREȘTEȚI IMPOZITE și demolați chioșcuri. Asta este diferența dintre noi, diferență pe care dumneavoastră o demonstrați în fiecare zi!”, mai spune, în replică, senatorul Chisăliță.

Controlul excesiv pe care Nelu Popa l-ar exercita asupra angajaților Primăriei este un alt punct pe care social-democratul i-l aruncă în față liberalului, o cenzură care amintește tocmai de regimul comunist invocat ieri de președintele PNL Reșița. „Mai nou, «Don» Primar caută like-urile pe care angajații primăriei le dau la postările mele. «Don» primar, ați reușit să instaurați un regim de frică în primărie! Dar, din fericire, nu puteți controla un lucru: telefoanele pe care le primesc de la angajații primăriei!”, amenință Ionuț Chisăliță, sugerând că oamenii din administrația locală i s-ar plânge de comportamentul tiranic al primarului Popa și de încălcarea dreptului la opinie.

CITEȘTE ȘI: Nelu Popa a explodat: „Oamenii ăștia sunt niște demenți! De pe vremea lui Ceaușescu așa ceva nu s-a mai întâmplat!”

banner 970 x 250