Hală nouă la Caransebeș

Grupul japonez Sumitomo, care a investit bani serioși în municipiul Caransebeș și este printre primii trei producatori de cablaje la nivel mondial, își mărește din acest an investiția în România. Firma inaugurează astăzi oficial cea de-a treia hală de producție la Buchin, județul Caraș-Severin.

Noua capacitate de producție va asigura alte 1.500 noi locuri de muncă. Acestea se adaugă celor 2.300 existente în prezent.

Compania japoneză este prezentă în mai multe colțuri ale lumii cu fabrici de producție, dar și cu centre de dezvoltare și producție.

Ce produc japonezii la Caransebeș

Japonezii produc cabluri electrice pentru industria auto, dar în același timp fac expertize și dau soluții integrate pentru intreaga gama de produse. Fabrica de la Caransebeș AWS produce cabluri destinate sistemelor electrice pentru automobile, precum sistemele de climatizare, sistemele de închidere-deschidere a ferestrelor, distribuție electrică la motor și altele. Întreaga productie din Romania este destinată exportului, beneficiar fiind grupul Volkswagen, iar ultimul proiect AWS vizează producția de cabluri pentru noua Skoda Octavia.

Grupul de fime care a venit să investească la Caransebeș, în urmă cu mai mulți ani, și-a asumat un rol important pe piața românească, pe lângă asigurarea de locuri de muncă în condiții moderne și prin păstrarea unui mediu curat, fiind o companie care nu acceptă compromisuri și abateri doar pentru mentinerea profiturilor sau pentru mărirea producției. De altfel, compania AWS a primit certificatul pentru managementul mediului și al calității.

Foto: 7 ZILE

Comments

  1. Chung Norris says:

    De ce numai Caransebesul poate? De ce la noi la Resita nimic? De ce primare, DE CEEEEE???? Suntem prosti, incapabili, rauvoitori, slabi?? Sa avem curajul si demnitatea de a ne recunoaste punctele slabe, ne dam demisia si sa lasam pe altii.