Riscă să piardă 11 milioane de euro!

După ce în urmă cu un an, singurul cărărșean din topul Forbes povestea cât de dificil este să atragi fonduri europene, acum acesta spune că riscă să piardă cu totul o investiție importantă. Problema pleacă de la terenurile din orașul Bocșa, asupra cărora planează incertitudinea.

Omul de afaceri, Ioan Popa, se declară nemulțumit de problemele care au apărut peste noapte la proiectul european pe care îl dezvoltă în orașul Bocșa. Cu banii de la UE, investitorul din Reșița ar fi urmat să modernizeze o moară, ridicată în secolul al XIX-lea, în orașul vecin. Odată cu terminarea proiectului, 200 de cărășeni pot obține un job în orașul vecin. În plus față de locurile de muncă, Ioan Popa susține că producătorii de cereale, dar și deținătorii de terenuri ar avea șansa să le valorifice. Asta pentru că, la producția prevăzută de proiect, e nevoie de cultivarea a circa 12.000 de hectare de teren, din care să rezulte materia primă pe care angajații de la moară să o folosească.

Lucrările ar fi trebuit să fie gata la finele acestui an, dar lucrurile s-au complicat pe parcurs. „Am cumpărat un activ de la un executor, care apoi a fost contestat în instanță. Dacă până în decembrie nu se rezolvă, pierdem banii. Suma se ridică la 11 milioane de euro și nu este firesc deloc așa ceva”, a spus omul de afaceri Ioan Popa, care i-a dezvăluit ministrului delegat pentru mediul de afaceri, prezent la Reșița, problemele prin care care trece.

leader board 728 x 90 px

Cei care au preluat conducerea orașului Bocșa sunt hotărâți să intervină și să caute soluții pentru rezolvarea problemei. „Ieri, la Consiliul Județean, cu ocazia vizitei ministrului delegat pentru afaceri, am aflat și eu de problema cu care se confruntă Ioan Popa. Mă voi ocupa de ea. Chiar astăzi îl voi suna și voi vedea în ce măsură Primăria Bocșa poate ajuta la demararea acestei investiții. Este un proiect important pentru orașul nostru, mai ales ca vor fi create câteva sute de locuri de muncă. Vă asigur că voi face tot posibilul ca această investiție să se realizeze”, a spus Eugen Cismăneanțu, primarul orașului Bocșa.

 

Comments

  1. mirela pasca says:

    Se duce dracului tara asta

  2. un bocsan says:

    sa vedem domn primar cum rezolvati situatia.Sper cu bine pentru noi…