Vezi ce soartă dramatică poate avea echipa care a câştigat de trei ori Challenge Cup!

Consiliul Judeţean Caraş-Severin a salvat echipa de handbal care a scris istorie pentru Reşiţa după ce Adrian Chebuţiu a ieşit din arest şi a anunţat desfiinţarea ei, dar elevii lui Aihan Omer joacă într-o sală mai mult goală.

Fanii handbalului au luat foc cu miile când au aflat că echipa UCMR-ului va dispărea subit şi au cerut autorităţilor locale şi judeţene să intervină pentru ca judeţul să nu rămână fără echipa care i-a făcut atâta reclamă în Europa. Consiliul Judeţean Caraş-Severin a alocat câte trei miliarde de lei lună de lună pentru ca Reşiţa să rămână pe harta handbalului românesc, numai că numărul celor care se mai arată interesaţi de echipa lui Aihan Omer este tot mai mic de la un meci la altul. Este adevărat că HC Caraş-Severin nu joacă la acelaşi nivel ca în urmă cu câţiva ani, când în vitrina clubului ajungeau Cupa României şi de trei ori la rând trofeul Challenge, dar sumele uriaşe alocate de administraţia locală obligă parcă la mai mult. Nu de alta, dar judeţul are atâtea lipsuri, încât se găsesc destule pe care să se cheltuie atâţia bani.

La meciurile lui HC Caraş-Severin de pe teren propriu nu vin în ultima vreme mai mult de 300 de oameni, în condiţiile în care un bilet nu costă decât 6 lei. Mai mult decât atât, pentru campionatul recent încheiat, clubul a avut doar o sută de abonaţi, mult, mult sub aşteptări pentru o echipă care îi are încă în componenţă pe Pârâianu, Petrea sau Irimescu şi care joacă în Liga Naţională. Asta ca să nu mai vorbim şi de palmares.

Profesorul Aihan Omer este şi el puţin dezamăgit de numărul mic al spectatorilor din Sala Polivalentă şi trage un semnal de alarmă. ,,Din păcate, aşteptam mai multă lume, pentru că este singura echipă de mare performanţă din judeţ. Dacă spectatorii nu vin şi nu-i încurajează pe băieţi înseamnă că oamenii poate nu vor această echipă, poate nu le place handbalul. Problema este că din cauza lipsei spectatorilor poate dispărea echipa. Le mulţumesc celor care vin la meciurile noastre şi ne susţin, atât atunci când jucăm bine, dar şi când trecem prin momente mai grele”, a declarat Aihan Omer.

HC Caraş-Severin a încheiat campionatul pe locul şase. Mâine este o zi foarte importantă pentru echipă, deoarece va avea loc o şedinţă în care se va stabili strategia pentru sezonul viitor. Interesul scăzut arătat de iubitorii handbalului ar putea reduce serios bugetul alocat clubului, ceea ce va întârzia şi mai mult noi performanţe notabile pentru handbalul reşiţean.

Comments

  1. Cosmin says:

    Ca tot se vorbeste de lipsa de spectatori si interes pentru meciurile de acasa ale echipei de handbal , nu pot decat sa evidentiez lipsa de interes a emeritului Aihan Omer in a da sansa si celor mai tineri sa progreseze si joaca , si asa din lipsa de motivatie si fara vreun obiectiv clar , doar cu cei mai batrani , irelevante sunt numele lor atata timp cat in viitorul apropiat ei se pregatesc de retragere .
    Din punctul meu de vedere tinerii , talentati si dornici de afirmare ar trebui bagati mai mult in focul luptei , sa ia mai des contact cu rigorile jocului la nivelul ligii nationale pentru a putea progresa si a deveni un nucleu pentru echipa in viitorul apropiat .
    Sper ca mesajul meu sa fie unanim cu parerea altor amatori al acestui sport si sa aiba un impact in vederile domnului Aihan Omer .
    Cu stima,