Isterie în super parcul de la Boşca Montană! (FOTO)

Ziua Internaţională a Copiilor a fost marcată ieri la Bocşa prin mai multe acţiuni dedicate celor mici. În centrul atenţiei s-a aflat parcul inaugurat la „Montana”, în care s-au adunat peste 100 de copii, părinţi şi bunici.

Administraţia locală din Bocşa le-a pregătit o surpriză uriaşă copiilor din oraş. Ziua de 1 Iunie a fost marcată prin inaugurarea Parcului Copiilor din Bocşa Montană, o investiţie inspirată, deosebită, realizată din bani de la bugetul local şi care pune capăt unei bătălii ce datează de mult pentru acea bucată de teren care le-a făcut multora cu ochiul. La deschiderea parcului au asistat oficialităţi locale, s-a ţinut o scurtă slujbă pentru ca parcul să fie ferit de rele şi imediat a început distracţia. Li s-au împărţit tuturor celor prezenţi bomboane, vată pe băţ şi popcorn, totul fiind suportat de Primăria Bocşa şi Consiliul Local.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157653822400786″]

„Acest teren, o foarte lungă perioadă de timp, a fost vânat de mai multe persoane. Bocşenii cunosc sistemul în care s-a lucrat până acum şi interesele care au existat pentru acest teren. Acum am epuizat orice suspiciune şi nu cred că mai există interese. M-am gândit să dau o utilitate publică acestui teren şi în acest fel am ajuns cu colegii mei din Consiliul Local la concluzia să amenajăm pentru copiii din Bocşa Montană un parc. Singurul adecvat, aş spune eu, din oraşul nostru. S-a investit multă dragoste, s-a pus mult interes în amenajarea lui, am încercat să dăm utilitate fiecărui centimetru din acest părculeţ. A ieşit un lucru minunat, un parc micuţ, dar foarte frumos, realizat doar din bani de la bugetul local. De mult nu am simţit aşa bucurie, am văzut chipurile micuţilor din Bocşa luminându-se la zărirea locurilor de joacă, a spaţiului frumos amenajat şi a bomboanelor care s-au împărţit din partea administraţiei locale. Această investiţie a costat aproximativ 170 de mii de lei fără TVA, dar a meritat cu prisosinţă tot efortul nostru şi este doar unul din mulţii paşi pe care-i vom face. Împreună cu bocşenii putem transforma oraşul astfel încât tinerii noştri să aibă viitorul pe care-l merită”, a declarat primarul Eugen Cismăneanţu.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157653872443732″]

Toată lumea s-a declarat entuziasmată de noul parc. În scurt timp vor apărea şi fântâni cu apă, dar şi o toaletă modernă, astfel încât copiilor să nu le lipsească nimic atunci când ies la joacă. Impresionaţi de Parcul Copiilor, mai mulţi cetăţeni i-au sugerat edilului-şef să pună pază permanentă, pentru că ar fi păcat ca o asemenea investiţie să fie batjocorită. „Mi-a fost sugerat de către unii cetăţeni să punem firmă de pază, să fie păzit, dar nu cred că aşa trebuie să rezolvăm lucrurile. Amenajarea parcului a depins de noi, de administraţia locală. Cred că întreţinerea lui depinde de noi, de fiecare. Depinde doar de noi să întreţinem ceea ce am realizat pentru copiii noştri. Sper ca atunci când voi vizita parcul să nu-l găsesc plin de coji de seminţe. Poliţia locală va monitoriza acest parc, dar în viitorul apropiat vom instala camere video de supraveghere”, a explicat primarul.
Parcul din Bocşa Montană a adus multă bucurie în rândul copiilor din cartier, dar şi invidie în acelaşi timp pentru cei care locuiesc în alte zone, mai îndepărtate, ale oraşului. „Da, aşa este, dar avem în lucru un parc în Bocşa Română şi sper să-l finalizăm în cel mult două luni. Va fi un parc mai mare, mai generos. În funcţie de buget vom continua lucrările”, a mai precizat Cismăneanţu.

Parcul Copiilor va fi deschis între orele 07-24, pe timpul nopţii urmând să fie închis.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157653480051638″]

Comments

  1. Mihai says:

    Bosca…..Bosca!!!Mama ei de limba romana Stanciule.Ai trecut Bacalaureatul????