FOTO: Episcopul a mutat Ruga de Rusalii în fața primăriei!

Înaltele fețe bisericești de la Episcopia Caransebeșului le-au interzis bocșenilor să mai joace brâul în fața bisericii de la Montană, petrecerea mutându-se în fața primăriei!

 

La inițiativa primarului Eugen Cismăneanțu, după o pauză de aproape două decenii, la Bocșa Montană s-a reluat în 2014 tradiția organizării Rugii de Rusalii. Bocșenii au venit în număr mare atunci și au petrecut în fața bisericii. Anul acesta însă, petrecerea s-a mutat în fața primăriei. Edilul-șef le-a explicat oamenilor veniți la joc că episcopul Lucian Mic a interzis ca începând cu acest an să se mai organizeze astfel de evenimente în fața lăcașelor de cult. Interdicția nu e valabilă doar pentru Bocșa, ci pentru toate localitățile cărășene.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157651555350474″]

„Ruga de Rusalii sau Ruga de la Bocșa Montană este una din cele trei rugi pe care le organizează Primăria Bocșa, Consiliul Local și Casa Orășenească de Cultură. Ne bucurăm că e al doilea an consecutiv de când am reorganizat acest eveniment după o pauză de 18 ani și se pare că bocşenii, cei din Bocșa Montană, chiar și-au dorit asta cu ardoare. Am beneficiat de aportul unor soliști de bază ai Banatului, vorbesc aici de doamna Carmen Popovici Dumbravă și formația sa. Programul a început cu cele trei formații ale Casei Orășenești de Cultură, Junii Bocșanei, Ceata Bocșanei și Ansamblul Bocșana”, a declarat îndrăgitul Dan Liuţ, directorul Casei Orăşeneşti de Cultură Bocşa.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157653471807809″]