Ionuț Popovici, singurul candidat la funcția de președinte CJ cu un program bine conturat! 10+, oferta PMP pentru Caraș-Severin

Ionuț Popovici, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin din partea PMP, îi provoacă pe cărășeni cu un program bine definit, cu soluții pentru fiecare zonă a județului și denumit generic „10+”.

Vicepreședintele Consiliului Județean și-a lansat programul electoral pentru preluarea conducerii CJ. Oferta este una generoasă și bine conturată pe nevoile fiecărei zone a județului. „Mulți dintre dumneavoastră m-au întrebat ce am de gând să fac concret dacă voi ajunge în fruntea Consiliului Județean Caraș-Severin. Așa că am decis să vă arăt care este planul meu pe care l-am denumit «10+». Peste 10 obiective clare pe care doresc să le îndeplinesc, proiecte pe care le voi implementa și pe care le susțin împreună cu echipa de consilieri județeni PMP.”, spune Popovici.

Prima „țintă” din programul PMP Caraș-Severin este Clisura Dunării. Dunărea poate fi o oportunitatea pentru locuitorii riverani ei și poate genera plus valoare în dezvoltarea județului, este convins Popovici: „Dumnezeu a binecuvântat județul Caraș-Severin cu nenumărate bogății: munți, dealuri, râuri, lacuri și o clisură cum rar ne e dat să vedem. (…) Ne poate ajuta dintr-o mulțime de puncte de vedere. La fel ca dumneavoastră, mă gândesc în primul rând la potențialul turistic al zonei, la frumusețile și legendele de tot felul care circulă aici și pe care unii dintre noi, prea puțini, ce-i drept, le cunoaștem deja. Dar dincolo de bijuteriile de aici, de pe malul românesc al Dunării, există multe obiective de neratat și pe celălalt mal. Așadar, transformarea portului de aici într-un punct de trecere a frontierei cu bacul este un mare plus pentru turiștii din ambele țări. Fie pentru o simplă plimbare, fie pentru a cunoaște mai bine locurile și istoria celor două țări, un astfel de acces peste fluviul Dunărea este esențial”.

Comerțul pare a fi soluția propusă de Ionuț Popovici, transportul pe Dunăre fiind unul foarte facil și mai puțin costisitor. Parte forte din acest comerț pot fi produsele agricole ale țăranilor din zona riverană Dunării și nu numai.

„Este binecunoscut comerțul care se făcea în urmă cu circa 30 de ani la frontiera cu Republica Serbia. Mulți am crescut cu produse de origine sârbească pe care nu le vom uita niciodată. Acest comerț poate fi transformat acum într-un real sprijin pentru economia județului Caraș-Severin. Antreprenorii de aici vor putea cumpăra cantități serioase de produse din Serbia pe care le vor aduce în țară prin portul comercial de la Moldova Nouă, costul fiind astfel redus semnificativ. Desigur, și exportul de bunuri de la producătorii români va fi un plus pentru comercianții din județ. Să nu uităm că județul nostru se bucură de o suprafață agricolă destul de mare, așa că legumele, fructele, cerealele și produsele animaliere vor putea fi vândute multe mai ușor utilizând această cale”, este soluția propusă de Popovici în programul său.
<a href=”https://www.facebook.com/miscareapopularacs/”><img class=”alignleft size-full wp-image-537049″ src=”https://expressdebanat.ro/wp-content/uploads/2020/09/ALIN-GAINA-CL-M9.jpg” alt=”” width=”1748″ height=”2480″ /></a>
Totodată, președintele PMP Caraș-Severin se gândește la extinderea acestei adevărate afaceri. Pentru că transportul pe Dunăre ar fi cea mai rapidă și ieftină cale, contactul comercial cu alte zone ale țării poate fi extins, ajungând atât până la Marea Neagră, cât și în sens invers, înspre restul Europei, atât cât permite Dunărea.

„Prin aceste legături comerciale cu alte orașe și alte țări chiar, numele județului Caraș-Severin și calitatea produselor de aici ar fi cunoscute pentru multă lume, ceea ce totodată, poate atrage turiști de pretutindeni. Așadar, prin acest circuit care poate părea închis, județul nostru va beneficia de o promovare pe cale naturală, aducând totodată beneficii și în alte planuri.”, conchide candidatul PMP la funcția de președinte CJ, Ionuț Popovici.

Așadar, liderul Partidului Mișcarea Populară îi invită pe cărășeni să se alăture programului său și să voteze în 27 septembrie candidații PMP pentru a pune în valoare bogățiile Clisurii Dunării.

„Nu avem voie să mai închidem ochii la aceste adevărate daruri cu care ne-a binecuvântat Divinitatea și care sunt aici nu doar ca să ne bucure privirea, ci și să ne ajute să ducem județul acesta acolo unde merită să fie din toate punctele de vedere. Să fim toți pentru Caraș-Severin!”, este îndemnul vicepreședintelui CJ.

(E)