Ion Mocioalcă: „În toţi cei care conduc destinele comunelor din Clisura Dunării n-am găsit nicio urmă de trădare”

Chiar dacă primarii social-democrați din Clisura Dunării au fost ofertați de nenumărate formațiuni politice doar pentru a slăbi forțele PSD-ului în zonă cu ocazia alegerilor locale din acest an, secretarul general al Pro România, Ion Mocioalcă, a ținut să-i felicite pe edili pentru că au reușit, până la urmă, să reziste tentației, acesta subliniind că nu a identificat nicio urmă de trădare din partea celor care astăzi se luptă pentru a conduce destinele comunelor din Clisură în următoarea perioadă, dar nu oricum, ci având suportul alianței Pro Caraș-Severin.

„Toată această zonă mi-a dat emoții. A fost o întreagă poveste legată de plecările primarilor PSD spre alte partide. Eu vreau să vă spun următorul lucru: în toți cei care conduc destinele comunelor din Clisura Dunării n-am găsit nicio urmă de trădare, poate doar nemulțumiri. Vreau să mulțumesc Olghiței Ghiță, primarul comunei Socol, și Mirei Radovancovici, primarul comunei Pojejena, pentru că au rămas în cea mai puternică alianță pe care a avut-o județul Caraș-Severin. Aceasta este alianța Pro Caraș-Severin pe care am făcut-o cu Silviu Hurduzeu, dar, bineînțeles, nu puteam să o facem fără sprijinul lui Victor Ponta și fără cel al lui Sorin Grindeanu. Le mulțumesc pentru că au bătut sute de kilometri pentru a fi aici, în fața dumneavoastră. Vreau să îi mulțumesc și lui Petru Nicolae Furdui, primarul comunei Berzasca, deoarece el este unul dintre cei mai ofertați primari. Nu cred că este vreun partid care să nu-l fi ofertat. A ales și el să rămână în alianță și va candida din partea Pro România. El poate candida și de la rromi, întrucât, oricum, câștigă. Vreau să-i mulțumesc și lui Ilie Boboescu, primarul comunei Coronini, căruia i-am călcat pragul casei de multe ori. Poate nu am făcut întotdeauna ceea ce trebuia pentru Coronini, dar astăzi suntem din nou împreună și sper să mai fim. Nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc și primarilor din comunele: Gârnic și Sichevița, Nicolae Tismănariu, respectiv Nicolaie Kramer, pentru că au rămas alături de noi.”, a precizat reprezentantul Pro România în cadrul discursului susținut săptămâna trecută, în orașul de la malul Dunării.

Cum bazinul politic de Stânga a rămas neclintit în fața adversarilor, Ion Mocioalcă nu are niciun dubiu că lucrurile vor rămâne așa cum se prezintă astăzi și după data de 27 septembrie:

„Astăzi suntem din nou împreună și sper să mai fim pentru că nu schimbăm noi cursul Dunării și Dunărea curge tot la vale, spre Marea Neagră. Iată că toată Clisura cântă astăzi aceeași melodie, dar nu «Valurile Dunării», ci cum să batem PNL-ul în Clisura Dunării, la Moldova Nouă și în Caraș-Severin”.

(E).